Wu-Tang rapper zet eigen muziek op het Bitcoin netwerk

Louise de Graaf


Nog niet zo lang geleden associeerde je non-fungible tokens (NFT’s) vermoedelijk vooral met digitale plaatjes en met bepaalde blockchains. ‘Exotischere’ gebruiksdoelen en blockchains voor NFT’s waren er maar weinig. Op maandag heeft de rapper Dennis David Coles, ook wel bekend als Wu Tang Clan’s Ghostface Killah, aangekondigd zijn muziek aan te bieden als NFT’s – en wel op de Bitcoin-blockchain.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ghostface Killah fan van Bitcoin Ordinals

In een bericht op sociale mediaplatform X verklaart hij dat hij samen met twee andere NFT-liefhebbers en de dienst OrdinalsBot exclusieve muziek op de Bitcoin (BTC) blockchain gaat zetten.

De voorraad zal beperkt zijn tot 10.000 tokens, en eigenaren mogen dankzij Creative Commons Zero (CC0) rechten de muziek te kopiëren. Het origineel staat namelijk op de blockchain. Zij kunnen de muziek dus zonder problemen opnieuw gebruiken, wat de deuren opent voor bijvoorbeeld nieuwe memes.

Verder is er nog maar weinig bekend over de muziek. Het is niet duidelijk of het zal gaan om bestaande of nieuwe muziek, en ook niet wanneer de NFT’s te verwachten zijn en of er bijvoorbeeld een wachtlijst is. Wel weten we dat ze op de Bitcoin-blockchain gezet zullen worden via de Ordinals-dienst.

Ghostface Killah is één van de oprichters van de legendarische rappersgroep Wu-Tang Clan, en is al sinds 2017 te vinden in cryptoland. Op zijn X-pagina plaatst hij dan ook regelmatig crypto-gerelateerde content.

NFT’s weer populair

Ondertussen zijn NFT’s bezig met een inhaalslag. Na de afgelopen bearmarkt waren ze enorm uit de mode. Maar sinds eind vorig jaar zijn veel tokens weer hard gestegen, volgens data van CoinGecko. Het volume stond vorige maand nog op het hoogste punt in 12 maanden. Op het moment van schrijven ligt het dagelijkse volume op ruim 54 miljard dollar. De herrezen populariteit is ook duidelijk geworden toen begin deze maand een zeldzame CryptoPunk-NFT werd verkocht voor een bizar hoog bedrag.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment