Waarom stijgt TON zo hard? 3 mogelijke redenen

Louise de Graaf


De waarde van de cryptocurrency Toncoin (TON), gekoppeld aan Telegram, is deze maand met ongeveer 50% gestegen. Dat is een indrukwekkende prestatie, maar wat zit er achter deze forse stijging? 3 zaken hebben mogelijk bijgedragen aan het recente succes.

Sterke prestatie van Toncoin

Toncoin heeft de bredere cryptomarkt overtroffen, waarvan de waardering met slechts 15% is gestegen in dezelfde periode. Deze prestatie geeft aan dat hoewel de bewegingen van Toncoin enigszins zijn afgestemd op die van andere toonaangevende cryptocurrencies, het over sterke aanjagers beschikt die hebben geleid tot aanzienlijke groei. Laten we hier dieper op ingaan.

De stijging van de prijs van Toncoin komt voorafgaand aan de lancering van Notcoin, een play-to-earn game, op 16 mei. Notcoin is een sociaal spele dat werkt binnen de Telegram-app. Om te spelen, engageren deelnemers zich met de Notcoin-bot en worden ze aangemoedigd om vrienden uit te nodigen om mee te doen.

Het belangrijkste in het spel is herhaaldelijk tikken op een gouden munt die op het scherm wordt weergegeven, waardoor spelers een virtuele valuta genaamd Notcoin kunnen verdienen. Tot nu toe hebben meer dan 34,5 miljoen spelers deelgenomen aan het “minen” van deze Notcoin-tokens.

Het Notcoin-team heeft een airdrop bevestigd van een nieuwe native crypto, NOT, onder de 34,5 miljoen houders van Notcoin-tokens. Vanaf 16 mei zal deze crypto beginnen met functioneren bovenop de TON Blockchain.

Bovendien zal NOT gelist worden op grote exchanges, waaronder Binance en Bybit, op 16 mei. De anticipatie voor deze lancering heeft eraan bijgedragen dat handelaren ook naar TON kijken.

Onthulling van grote investering

Op 2 mei kondigde grote vermogensbeheerder Pantera Capital aan dat het een niet nader genoemd bedrag had geïnvesteerd in TON, waarbij de integratie van het PoS-ecosysteem met Telegram in april de belangrijkste reden was voor deze investering..

De samenwerking tussen het Open Network en Telegram positioneert het eerste om een van de grootste cryptonetwerken te worden vanwege de enorme bereikbaarheid van Telegram, met 900 miljoen maandelijkse gebruikers en 36,7 miljoen maandelijkse downloads, betoogt Pantera Capital.

Sinds deze aankondiging is de waarde van Toncoin met ongeveer 46% gestegen, wat de optimistische reactie van de markt op deze ontwikkelingen weerspiegelt. Wellicht dat dit de belangrijkste drijfweer was achter de recente rally van TON

Technische stuit TON koers

De recente winsten van Toncoin zijn daarnaast mogelijk gedreven door een opleving die begon nadat het een belangrijke zone van steun op de grafiek had bereikt, gemarkeerd door een stijgende trendlijn, de 50-daagse EMA en het 0,618 Fibonacci retracement niveau, aldus de analisten van Crypto Insiders.

Al deze 3 zaken hebben er voor gezorgd dat TON een buitengewoon goede maand beleeft. Wellicht dat deze trend zich nog voortzet tijdens de rest van mei, maar uiteraard blijft dat koffiedik kijken.

Het bericht Waarom stijgt TON zo hard? 3 mogelijke redenen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment