Waarom bitcoin een crash naar $62.000 riskeert

Louise de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft vannacht een vrije val gemaakt tot onder de $65.000, het laagste niveau in meer dan een maand tijd. Al een tijdje hebben de bears de overhand en zakt de koers steeds verder weg, wat een golf van angst en pessimisme in de markt brengt. Veel investeerders lijken de hoop in een bullmarkt te hebben opgegeven en dumpen hun bitcoins momenteel op de markt, waardoor een verdere daling richting $62.000 op de loer ligt.

Crypto mailing ‘geneest’ abonnees van FOMO: handel niet omdat het moet

Crypto mailing ‘geneest’ abonnees van FOMO: handel niet omdat het moetCrypto mailing ‘geneest’ abonnees van FOMO: handel niet omdat het moet

BTC crasht en duikt onder $65.000

Je hebt het vanmorgen al voorbij kunnen zien komen in de dagelijkse marktupdate: de cryptomarkt is omgetoverd tot een heus bloedbad. Bitcoin is gefaald in het heroveren van de $67.000 en is met bijna 4% gecrasht tot een dieptepunt van grofweg $64.500.

Altcoins zijn als gevolg als een kaartenhuis in elkaar gezakt, met veelal verliezen tussen de 10% en 20%.

Vooralsnog lijken de bulls zichzelf te bewijzen bij de steunzone vlak boven de $64.000. De bitcoin koers heeft hier namelijk een kleine sprong gemaakt tot het huidige niveau van vlak onder de $66.000. Wanneer ook deze steun verloren raakt, dan zou bitcoin weer richting de lage regionen van $60.000 kunnen bewegen.

Zoals de Nederlandse crypto-analist Jelle gisteren op socialmediaplatform X liet weten, ligt de volgende steun tussen ruwweg $60.000 – $62.000. Dit is tevens de onderkant van de consolidatierange waarin bitcoin al maanden vastzit en is daarom cruciaal om boven te blijven.

Bitcoin-investeerders pakken hun koffers

Twee dagen geleden, toen bitcoin zijwaarts bewoog vlak boven de $66.000, schreef XBTManager in een van CryptoQuant’s marktupdates dat er op dat moment steeds meer bitcoins richting crypto exchanges werden verstuurd.

40% van alle bitcoins die naar handelsbeurzen zijn verstuurd zaten voor drie tot zes maanden onder het stof in hun bijbehorende wallets. 20% was bovendien al tussen de zes en twaalf maanden onaangeraakt gebleven.

Het versturen van munten naar exchanges heeft vaak te maken met verkoopdoeleinden, wat logischerwijs bearish is voor de onderliggende bitcoin koers.

De verhoogde verkoopdruk begint nu al zijn invloed uit te oefenen op de koers van bitcoin, maar kan mogelijk nog meer pijn veroorzaken.

Met de Bitcoin halving, wat wordt gezien als de katalysator voor de crypto bullmarkt, al twee maanden achter ons lijken kortetermijnbezitters steeds gevoeliger te worden voor BTC-prijsdalingen. Als de bulls niet snel van zich laten horen, dan zou de verkoopdruk de komende tijd alleen nog maar toe kunnen nemen. In dat geval lijkt een daling richting $62.000 goed mogelijk.


Post Views: 351

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment