Waakhond geeft miljoenen uit om cryptogigant Tether af te branden

Louise de Graaf


Er zijn meer dan genoeg controversiële crypto-bedrijven, maar stablecoin-uitgever Tether is onder de waakhonden berucht. De uitgever van USDT, de grootste stablecoin ooit, is volgens hen namelijk erg onduidelijk over zijn praktijken. Een Amerikaanse consumentenbond wil voor ééns en altijd duidelijkheid scheppen, en is met een advertentiecampagne van miljoenen begonnen.

Andrew Tate veroorzaakt ‘chaos’ met eigen cryptocurrencies

Andrew Tate veroorzaakt 'chaos' met eigen cryptocurrenciesAndrew Tate veroorzaakt 'chaos' met eigen cryptocurrencies

“Tether en USDT te risicovol”

De Californische non-profitorganisatie Consumers’ Research doet, zoals de naam al verklapt, onderzoek naar bedrijven die consumenten schaden. In een persbericht schrijft Consumer’s Research dat Tether schimmige bedrijfspraktijken hanteert. Daaronder valt het weigeren van volledige, onafhankelijke audits (controles) van het onderpand van USDT en het gebruik van USDT door terroristen.

Tether zou de volgende FTX kunnen zijn, concludeert de Californische consumentenbond.

“Consumenten zouden op moeten passen voor elke zogenaamde [stabiele token] die weigert om fatsoenlijk te openbaren dat ze de activa bezitten die ze zeggen te bezitten,” verklaarde directeur Will Hild.

Tether biedt elk kwartaal zogeheten attestations, maar dit zijn geen volledige audits. De afgelopen maanden heeft het aan de hand van deze attestations onthuld dat het met de geboekte winst het onderpand van USDT heeft verbeterd. Maar nog steeds bestaat er onduidelijkheid, vindt Consumers’ Research kennelijk.

Om eventuele consumentenschade te voorkomen, heeft de organisatie een televisiereclamecampagne van miljoenen op touw gezet. Het spotje is ook te vinden op het YouTubekanaal van de non-profit.

Verder heeft het de website tetheredtocorruption.com opgericht, evenals een digitale advertentiecampagne. De organisatie huurt zelfs een digitaal reclamebord op Times Square en heeft verschillende mobiele billboards in onder andere Washington DC en New York City. Dat kost miljoenen, en dat allemaal om Tether in een slecht daglicht te zetten. 

Tether breidt uit

Tether is regelmatig in het nieuws, zowel in een positieve als negatieve context. Zo heeft het eerder deze week nóg een stablecoin gelanceerd, die naast aan de Amerikaanse dollar ook gekoppeld moet zijn aan goud. Ook doet Tether inmiddels meer dan alleen stablecoins uitgeven. Daar zijn zelfs compleet nieuwe afdelingen voor opgericht.

Tegelijkertijd hebben verschillende cryptobeurzen de afgelopen paar maanden USDT verwijderd uit hun aanbod, omdat de coin net als sommige andere stablecoins niet voldoet aan de nieuwe Europese regels.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment