Vraag naar memecoins als Pepe en Dogwifhat is groter dan ooit

Louise de Graaf


De interesse in memecoins is nog nooit zo groot geweest. Steeds meer investeerders stappen in populaire memecoins op het Solana (SOL) netwerk als Pepe en WIF.

XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombies' volgens ForbesXRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombies' volgens Forbes

Toenemende belangstelling voor memecoins

Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX en investeringsdirecteur bij Maelstrom, benadrukt de positieve impact van memecoins op de bredere blockchain-community. “Hoewel ze misschien dom en waardeloos lijken, kunnen ze wel degelijk bijdragen aan de groei van het blockchain-ecosysteem door meer aandacht en ontwikkelaars aan te trekken,” zei Hayes in een interview met Real Vision.

In april van dit jaar werden er maar liefst 138 nieuwe memecoins toegevoegd op CoinMarketCap, een sterke groei ten opzichte van de slechts 18 in dezelfde maand van vorig jaar. Analist Crypto Koryo vermoedt zelfs dat het werkelijke aantal nog veel hoger ligt, aangezien CoinMarketCap naar verluidt maar ongeveer 10% van alle tokens registreert.

Inmiddels staan er 2.229 memecoins op de website, met een gecombineerde marktwaarde van meer dan 50 miljard dollar. Dat komt bijna overeen met de marktkapitalisatie van grote bedrijven als bankgigant JPMorgan en autofabrikant Tesla.

Hoewel memecoins vaak bekritiseerd worden vanwege hun beperkte praktische nut, blijven ze in populariteit stijgen. Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, schreef in een blogpost: “Mensen investeren in memecoins omdat ze waarde kunnen winnen, het toegankelijk en democratisch aanvoelt, en simpelweg omdat het leuk is.”

Solana als nieuwe thuishaven voor memecoins

Door de hoge kosten op het Ethereum-netwerk stapten sinds eind vorig jaar investeerders deels over naar Solana. Solana is voor investeerders, met lagere transactiekosten en snellere transacties dan Ethereum, een aantrekkelijk platform geworden voor het aanbieden van memecoins. In het eerste kwartaal van dit jaar zorgde de groeiende vraag naar memecoins voor een recordactiviteit op het Solana-netwerk. Dit stuwde de waarde van SOL voor het eerst sinds november 2021 boven de 200 dollar.

De opkomst van memecoins toont aan dat ondanks de kritiek, deze digitale valuta’s een sterke aantrekkingskracht hebben op investeerders. Ze bieden kansen voor snelle winsten, en hun rol in het stimuleren van groei en innovatie binnen het blockchain-ecosysteem kan niet worden onderschat.


Post Views: 85

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment