Voor 33% van de Amerikanen is crypto een factor in verkiezingen

Louise de Graaf


2024 staat voor veel inwoners van de Verenigde Staten in het teken van de presidentiële verkiezingen. Pas in de herfst zullen we de uitslag te weten komen, maar de voorverkiezingen zijn al lang en breed begonnen. Ondertussen staat er een hoop te veranderen voor de Amerikaanse crypto-industrie. De presidentskandidaten zijn zich hier goed bewust van, en dat heeft een goede reden. Veel stemgerechtigden nemen crypto namelijk mee bij het stemmen.

Van cryptokoning tot rijsthandelaar: SBF’s nieuwe leven achter tralies

Van cryptokoning tot rijsthandelaar: SBF's nieuwe leven achter traliesVan cryptokoning tot rijsthandelaar: SBF's nieuwe leven achter tralies

Enquête: crypto belangrijk in verkiezingen VS

Dat beschreef Grayscale in een rapport over de resultaten van een nu verwijderde enquête, volgens CoinDesk. Onderzoeksbureau The Harris Poll heeft aan ruim 1.700 mensen gevraagd of zij crypto meenemen in hun stemgedrag.

Een derde (33%) van de ondervraagden houdt er tijdens het stemmen rekening mee of een presidentskandidaat crypto in het verkiezingsprogramma heeft. 77% vindt bovendien dat de toekomstige president een ‘geïnformeerd perspectief’ op crypto moet hebben.

Bijna alle deelnemers wisten af van het bestaan van bitcoin (BTC) – voor maar 2% gold dit niet. Ook was 54% zich bewust van het bestaan van ethereum (ETH). 17% van de ondervraagden heeft aangegeven bitcoin te bezitten. Dat is relatief erg veel, aangezien dit bijna evenveel is als het aantal ondervraagden van de enquête dat staatsobligaties bezit. Ook is het beduidend meer dan het aandeel mensen dat Exchange Traded Funds (ETF’s) bezit.

Kiezers verdeeld over crypto-beleid kandidaten

De bewustwording van politici over cryptocurrencies en blockchain was een paar jaar geleden nog erg spaarzaam. De sector werd eigenlijk nauwelijks serieus genomen. Daar is inmiddels verandering in gekomen, maar dat betekent niet dat iedereen binnen de overheid even positief is.

Zo zijn verschillende politici nog altijd fel tegen cryptocurrencies, zoals senator Elizabeth Warren. Ook binnen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn er nog steeds critici die crypto liever wegreguleren.

De huidige Biden-regering is de sector bovendien niet erg vriendelijk gezind. Toch waren de ondervraagden volgens The Harris Poll erg verdeeld over welke partij het beste crypto-programma heeft, zowel de Democratische partij als de Republikeinse partij heeft namelijk op dit vlak de helft van de stemmers achter zich.

Verder valt op dat de goedkeuring van de Amerikaanse spot-ETF’s voor ethereum van afgelopen week een positieve invloed heeft gehad. 24% verklaarde dat ze hierdoor meer geïnteresseerd zijn geraakt in het investeren in crypto. Bovendien denkt 44% dat crypto- en blockchain-technologie de toekomst van de financiële wereld is. Dat is 4% meer dan een jaar geleden.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment