Volvo FH 540 met LED-verlichting voor Staad • TTM.nl

Louise de Graaf


Staad, importeur van Develon grondverzetmachines (voorheen Doosan), heeft een in het oog springende nieuwe Volvo FH 540 in gebruik genomen. Het voertuig is optimaal voorzien van LED-verlichting door Tralert.

Staad heeft sinds de oprichting in 2013 een prominente positie verworven in de import en verkoop van deze machines. Onder het merk Electric, levert Staad ook innovatieve elektrische machines die bij Staad zelf worden omgebouwd naar volledig emissieloos. Reden voor de investering in de prachtige ‘nieuwe’ truck is de energietransitie en het zwaarder worden van de elektrische machines.

Nadat de Volvo FH 540 was aangekocht, onderging deze direct een complete metamorfose. Het voertuig werd volledig opnieuw gespoten, inclusief het chassis, in de herkenbare Staad kleurstelling. De opbouw van de wagen werd uitgevoerd volgens de wensen van chauffeur en demonstrateur Frank Verbij, en werd verzorgd door de eigen monteur Jelle. Daarnaast werd het interieur volledig getransformeerd door Truck it Yourself.

Opvallende LED verlichting 

Wat meteen opvalt is de aanwezige verlichting rondom de wagen. Er was behoefte aan voldoende werkverlichting voor de vroege ochtenden op locatie en het manoeuvreren in het donker. De nauwe samenwerking met verlichtingsexpert Jurgen van Tralert resulteerde in afstemming van het verlichtingsontwerp op de behoeften van Staad, met een totaalplan voor optimale verlichting in alle omstandigheden.

Meteen in het oog springen de witte OZZ XR2 P9” LED verstralers, welke mooi aansluiten bij de witte delen van de carrosserie. Om extra op te vallen bij bijzonder transport, zijn daarnaast LED flitsers en zwaailampen gemonteerd aan de voorzijde. Onder andere de Zweedse stijl LED breedtelampen, Dark look markeringslichten en meerdere LED werklampen rondom maken het verlichtingspakket compleet. 

Efficiënte aflevering met eigen transport

De motivatie voor de nieuwe vrachtwagen komt voort uit de toenemende omvang van de elektrische machines. Voorheen kon Staad 95 procent van de machines zelf transporteren, maar door de groeiende vraag naar elektrische machines was een zwaardere vrachtwagen en dieplader noodzakelijk. Hierdoor kan Staad voortaan alle elektrische machines zelf bij de klant op locatie afleveren en direct in bedrijf stellen. De meest verkochte elektrische machines, zoals de DX165W Electric en de DX355LC Electric, wegen aanzienlijk en vereisen een zwaardere transportcapaciteit. Met de nieuwe Volvo truck kan nu tot 50 ton worden geladen, wat hen in staat stelt om zelfs de grootste elektrische machines efficiënt te vervoeren.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment