Verschil tussen inflatie EU en VS kan gevolgen hebben voor bitcoin

Louise de Graaf


Er is een opvallend verschil zichtbaar tussen de looninflatie in de Eurozone en die in de Verenigde Staten. Allebei de economieën hebben op dit moment nog een sterke arbeidsmarkt, maar de Amerikaanse looninflatie valt omlaag, terwijl die in de Eurozone juist stijgt.

Hoe kan dat en wat betekent dat voor de bitcoin (BTC)?

Remarkable difference between wage growth in the US and Europe
Bron: Torsten Sløk/APOLLO

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Waarom zien we dit verschil?

De bron van dit verschil zijn de Europese vakbonden, die meestal naar de ontwikkeling van de consumentenprijsindex van het afgelopen jaar kijken voor de loonsverhogingen die ze op dit moment aanvragen.

In de Verenigde Staten is daar minder sprake van, waardoor de looninflatie in de Eurozone momenteel harder oploopt dan in Amerika.

Deze ontwikkeling maakt de inflatie in de Eurozone een lastig beestje om te verslaan, waardoor Amerika mogelijk de eerste is die met renteverlagingen moet beginnen. Dit geeft natuurlijk geen zekerheid over dit vraagstuk, maar hierdoor is de inflatie wel lastiger te controleren voor de Europese Centrale Bank.

Dit is in feite bullish voor de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Wat betekent dit voor de bitcoin koers?

In principe betekent dit voor de bitcoin koers dat we op korte termijn waarschijnlijk geen gigantische vraaggolf hoeven te verwachten uit de Eurozone. Wat Amerika betreft kan het weleens anders lopen.

Als de Amerikaanse centrale bank op korte termijn begint met zijn campagne van renteverlagingen, dan kan dat een interessante dynamiek opleveren voor de bitcoin koers.

De koersen van financiële activa worden over het algemeen gedreven door verhalen, waar we als mens massaal in geloven.

In het geval van bitcoin is er met de lancering van de spot bitcoin-ETF’s, de aanstaande halving van bitcoin, en de potentiële renteverlagingen van centrale banken, een mooi verhaal wat zich begint te vormen. Alleen een recessie lijkt echt nog roet in het eten te kunnen gooien.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment