verkoop van $9 miljard aan BTC in juli van start

Louise de Graaf


Mt. Gox was een beruchte crypto exchange. Het stamt nog uit de begin dagen van crypto en werd al snel de grootste exchange ter wereld. Echter, ging het platform in 2014 failliet door een beveiligingslek, wat resulteerde in het verlies van 850.000 bitcoins (BTC).

Vanaf juli 2024 kunnen gedupeerde een gedeelte van hun verloren fondsen terugverwachten. Volgens een bericht van Herstelbeheerder Nobuaki Kobayashi gaat. Mt. Gox gaan vanaf dan beginnen met het distribueren van terugbetalingen in zowel bitcoin als bitcoin cash (BCH).


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

142.000 aan bitcoin terug naar schuldeisers

Volgens Kobayashi heeft de schuldenaar de tijd genomen om veilige, betrouwbare en conforme terugbetalingsregelingen te garanderen en zal de terugbetalingen starten in de volgorde van de cryptocurrency exchange waarmee de herstelbeheerder de uitwisseling en bevestiging van de vereiste informatie heeft voltooid.

Schuldeisers kunnen een aanzienlijke compensatie verwachten. Het zou gaan om 142.000 aan bitcoin ter waarde van ongeveer $9 miljard en 143.000 aan bitcoin cash. Evenals is fiat valuta ter waarde van 69 miljard Japanse yen ($432 miljoen) dat met een uiterlijke deadline tot oktober 2024 zal worden terugbetaald.

Bijna 10 jaar laten krijgen de gedupeerde minder munten terug dan ze zijn verloren. Een aanzienlijke troost is dat BTC in de tussentijd gigantisch in waarde is gestegen. Waar het in 2014 nog schommelde tussen een waarde van $300 en $500, is het inmiddels $61.000, met een recente piek in maart van $74.000.

Twee Russen geïdentificeerd als Mt. Gox hackers

Nu, zo’n tien jaar later, zijn de twee mogelijke daders geïdentificeerd achter de Mt. Gox hack. Het gaat om de Russen Alexey Bilyuchenko (43) en Aleksandr Verner (29). Volgens een persbericht van het Amerikaanse Ministerie van Justitie stalen zij van 2011 tot het faillissement van Mt. Gox ongeveer 647.000 aan BTC.

Na de hack richtte Bilyuchenko samen met Alexander Vinnik de illegale exchange BTC-e op, waar minstens 300.000 gestolen bitcoins naar werden overgeheveld. Dit platform was berucht voor het witwassen van grote hoeveelheden aan crimineel geld wereldwijd. Bilyuchenko werd in 2019 in Rusland gearresteerd. De verblijfplaats van Verner is onbekend.


Post Views: 13

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment