Veertien elektrische Volvo’s FH Aero voor Cargo Service Europe • TTM.nl

Louise de Graaf


Cargo Service Europe (CSE) heeft onlangs een order getekend voor maar liefst veertien nieuwe Volvo FH Aero Electric trucks. Deze aankoop benadrukt volgens de vervoerder CSE’s toewijding aan milieuverantwoordelijkheid en innovatie en is een grote stap vooruit in hun lange-termijn duurzaamheidsstrategie.

De order, geplaatst bij BAS Truck Center, bestaat uit veertien FH Aero Electric modellen. “We kozen voor de Volvo FH Aero Electric vanwege de sterke businesscase en de goede ervaringen met onze huidige vier Volvo FH Electrics die ingezet worden voor 24-uurs diensten en zo’n 12.500 kilometers per maand afleggen”, legt Anita Leeijen, CFO bij CSE, uit. “Deze nieuwe trucks verbeteren niet alleen de werkomgeving voor onze medewerkers, maar vergroten ook de actieradius door de betere aerodynamica. Met BAS Truck Center als servicepartner weten we precies wat we van elkaar kunnen verwachten.”

De Volvo FH Aero Electric trucks zijn voorzien van geavanceerde functies zoals spiegelcamera’s met Dode Hoek[camera, nieuw type LED verstralers en luchtgeveerde assen rondom. Daarnaast zijn ze uitgerust met Volvo Dynamic Steering en Alcoa Durabright velgen, wat bijdraagt aan zowel de veiligheid als het rijcomfort.

Martijn Vos (links) en Bas van Heertum

Blik op duurzame toekomst

CSE heeft volledige focus op het transport en opslag van lege blikjes en zet groot in op duurzaamheid. “We geloven in een volledig geëlektrificeerd wagenpark. Met de ervaring die we hiermee hebben opgedaan zijn we er klaar voor om hierin verder uit te breiden, inclusief een uitgebreide laadinfrastructuur en aangepaste bedrijfsprocessen,” vertelt Leeijen.

Grenzen testen en verleggen

De veertien Volvo FH Aero Electric voertuigen worden ingezet voor internationaal transport, met Duitsland als eerste bestemming. Anita Leeijen: “We hebben de actieradius van onze huidige elektrische trucks getest op alle verschillende routes die we rijden, wat nieuwe mogelijkheden opent voor onze activiteiten over de grens. De uitdagingen rond actieradius en laadinfrastructuur zien we als kansen om te groeien en innoveren binnen de sector.”

Operationele efficiëntie naar een next level

De switch naar elektrische trucks brengt grote veranderingen in hoe CSE opereert. ”Onze eerdere ervaringen met elektrische voertuigen kunnen we nu breder toepassen en verbeteren, wat de efficiëntie van onze transporten ten goede komt. We zetten bijvoorbeeld in op 24-uursdiensten en LZV-transport”, licht Martijn Vos, eigenaar van CSE, toe. Hij voegt toe dat CSE blijft innoveren met duurzame oplossingen, waaronder het gebruik van Bio-LNG trucks.

Jan Schouten, Manager Energy Transition bij Volvo Trucks Nederland, vult aan: “De verduurzaming in het wegtransport is uitdagend. Maar afwachten is geen optie. De transitie vraagt om koplopers die de uitdagingen aan durven. CSE heeft dit een paar jaar geleden al gedaan door met de hele vloot over te stappen op Bio-LNG. Ze maken nu een volgende stap door op te schalen met elektrische trucks in het lange-afstandstransport in LZV-configuratie.”

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment