Vanguard blijft nee zeggen tegen bitcoin-ETF ondanks pro-crypto CEO

Louise de Graaf


Het financiële landschap blijft zich ontwikkelen, en in de wereld van crypto is een van de meest besproken onderwerpen de bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF).

Vanguard, een van ’s werelds grootste investeringsmaatschappijen, wilde echter niets te maken hebben met de bitcoin-ETF’s. Daar leek even verandering in te komen, omdat de nieuwe CEO van Vanguard dezelfde persoon is die de bitcoin-ETF van BlackRock overzag.

De nieuwe CEO zegt echter nu dat een bitcoin-ETF niet op de agenda staat bij Vanguard.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Vanguard wil nog steeds geen bitcoin-ETF

Op 14 mei 2024 werd aangekondigd dat Vanguard een nieuwe chief executive officer heeft benoemd. De nieuwe CEO is Salim Ramji en hij vervangt Tim Buckley. Ramji zal per 8 juli het stokje overnemen van Buckley, die met pensioen gaat.

De Amerikaanse vermogensbeheerder Vanguard is de op één na grootste ter wereld, liet begin dit jaar weten niets te willen weten van cryptocurrencies. Concurrent BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, staat hier juist wel voor open. BlackRock lanceerde dit jaar een bitcoin-ETF op de Amerikaanse markt.

Opvallend is dat Ramji, de nieuwe Vanguard CEO, pro-crypto is en de goedkeuring van de bitcoin-ETF van BlackRock overzag. Toch maakte de ’crypto-enthousiasteling’ onlangs bekend dat Vanguard nog steeds geen bitcoin-ETF wil lanceren.

Vanguard staat voor consistentie en de CEO zegt dat crypto-gerelateerde beleggingsproducten niet in lijn zijn met de “beleggingsfilosofie”. Dat vertelde Ramji aan Barron’s in een interview.

“Ik denk dat het belangrijk is dat bedrijven consistent zijn in waar ze voor staan en de producten en diensten die ze aanbieden”, voegt Ramji toe.

Vanguard-filosofie loopt parallel aan crypto-industrie

Ramji was verantwoordelijk voor een meerderheid van de activa van klanten bij BlackRock. De ETF-specialist laat opvallend genoeg weten dat het in zijn ogen absoluut geen gek besluit is om niet te kiezen voor cryptofondsen.

“Ik heb de uitleg van chief investment officer Greg Davis gehoord en ik denk dat het volledig in overeenstemming is met de beleggingsfilosofie van Vanguard. Het is een logisch en consistent standpunt.”

Of Vanguard in de toekomst anders zal denken over bitcoin en crypto is maar zeer de vraag. BlackRock heeft ondertussen bijna $16 miljard opgehaald met zijn bitcoin-ETF. Ramji was verantwoordelijk voor de eerste BTC -ETF die de snelste $10 miljard opbracht na lancering.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment