Trump kan van Biden winnen door crypto, zegt bekende miljardair

Louise de Graaf


Cryptocurrencies zouden weleens een grotere rol kunnen gaan spelen tijdens de aanstaande presidentsverkiezingen dan aanvankelijk gedacht. Het zou zelfs weleens kunnen gaan bepalen wie de nieuwe president van de Verenigde Staten zal worden.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Biden moet kiezen tussen SEC of cryptocurrencies

De Amerikaanse miljardair Mark Cuban heeft via het social media platform X zijn visie op de aanstaande presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten gedeeld. Volgens hem zou Donald Trump wel eens kunnen gaan winnen van de huidige president Joe Biden, door zijn houding over cryptocurrencies.

Volgens Cuban zal crypto een grote rol spelen tijdens de verkiezingen, die plaatsvinden in november van dit jaar. Joe Biden is lange tijd loyaal geweest aan de Securities and Exchanges Commission (SEC) van Gary Gensler.

“Ik heb meerdere keren gezegd dat Biden zal moeten kiezen tussen Gensler of de crypto stemmers, anders zal het hem het Witte Huis gaan kosten. Wie er zal worden gekozen? Ik zou niets voor zekerheid aannemen.”, aldus Cuban.

Cuban twijfelt of beide presidentskandidaten crypto wel begrijpen. Ook al heeft Donald Trump geld weten binnen te halen voor zijn campagne door de verkoop van non-fungible tokens (NFT’s). De houding van de heren over cryptocurrencies kan een belangrijk onderscheid opleveren voor de stemmers.

Cryptowetgeving FIT21 komt eraan

De miljardair deelde al eerder zijn mening over de presidentsverkiezingen en de rol van crypto hierin. Volgens hem zal Biden zijn positie zelfs verliezen door de acties van de SEC richting de cryptocurrency industrie. Het is Gensler namelijk niet gelukt om handelaren te beschermen tegen fraude. Hij maakte het voor cryptocurrency bedrijven zelfs bijna onmogelijk om normaal te functioneren. Op 10 mei deelde Cuban dan ook dat de crypto kiezer deze verkiezingen zeker zal worden gehoord.

Een recent nieuw wetsvoorstel, Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21), werd door Gensler en Biden openlijk bekritiseerd. De nieuwe wet zou er volgens Gensler zelfs voor zorgen dat het nieuwe ongereguleerde gaten creëert en decennia aan regels ondermijnt. Investeerders en de markten zouden tegen grote risico’s gaan aanlopen.

FIT21 creëert een stevig geraamte voor de verdere regulering van cryptocurrencies. Ook zal het een aantal crypto regels toevoegen voor de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). 

President Biden liet eerder openlijk weten dat hij tegen de nieuwe wet is. Maar voegde hier later aan toe dat zijn mensen graag willen samenwerken met het Amerikaanse Congres om tot aanvullende regelgeving te komen voor digitale bezittingen. Het wetsvoorstel is op 22 mei al wel door het Huis van Afgevaardigden goedgekeurd.


Post Views: 37

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment