Transwinaton rijdt Volvo FH16 voor de zwaarste klussen • TTM.nl

Louise de GraafConvoi Exceptionnel, dat betekent vaak: laat in de avond of in de nacht rijden. De gloednieuwe aanwinst van Transwinaton Nederland, een sterke Volvo FH16 die onlangs werd geleverd door BAS Truck Center, wordt regelmatig voor dit soort werkzaamheden ingezet.

Transwinaton Nederland is een jong transportbedrijf wat twee jaar geleden is opgericht door Ivo Heetkamp en Willy Naessens Nederland. Heetkamp over de oprichting van het bedrijf: “Na jarenlang met elkaar samengewerkt te hebben, zijn Willy Naessens Nederland en ikzelf in 2022 Transwinaton Nederland begonnen. Het doel was om de logistiek van onze industriebouw in eigen hand te nemen en te stroomlijnen, en daarnaast ook voor derden te kunnen rijden om het wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten.”

De nieuwe Volvo FH16 650 8×4 trekker wordt voornamelijk ingezet voor het vervoer van betonnen dakspanten en andere zelfdragende ladingen tot 40 meter lang. Dit wordt gedaan in combinatie met een Faymonville FlexMax naloop dolly die werd geleverd door Hertoghs Carrosserieën. Heetkamp: “Deze Volvo-truck is perfect afgestemd qua as-configuratie, overbrengingsverhouding, motor en unieke kruipversnelling om prefab beton te vervoeren met onze naloopdolly of een van onze semi-diepladers. Bovendien is de truck voorbereid om in de toekomst eventueel met een dieplader te werken. Ook de opbergkisten en de grote dieseltank zijn zaken die het werken met deze auto prettig maken. Omdat Transwinaton veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, is de truck uitgerust met veel veiligheidsopties om de chauffeur te ondersteunen. De accountmanager en sales engineer van BAS Truck Center hebben onze wensen en eisen weten te vertalen naar dit voertuig, en het resultaat klopt gewoon.”

Prefab betondelen vervoeren

Onder exceptioneel transport valt al het vervoer dat qua afmetingen of gewicht niet binnen de bestaande regels past. De lading die op de foto’s vervoerd wordt, betreft een dakspant die van Drunen naar Aalsmeer wordt gebracht. Willy Naessens Nederland bouwt daar een nieuw bedrijfspand voor een klant die onder andere actief is in luchtvracht. “De vracht die we vandaag lossen is één van de vele vrachten prefab die we veelal laden bij onze fabrieken in België”, aldus Heetkamp.

Uitdagingen bij exceptioneel transport

Naast vergunningen en routes die vooraf exact uitgestippeld moeten worden, zijn er genoeg andere uitdagingen bij uitzonderlijk vervoer. Daarom is het cruciaal om te kunnen vertrouwen op de techniek. Heetkamp “Mocht de techniek het onverhoopt laten afweten, dan is de service van de dealer ontzettend belangrijk. Los van de afmetingen en gewichten rijden wij veel onder dekking van ontheffingen en kunnen we niet zomaar een andere trekker inzetten. Bij BAS Truck Center Tilburg staan ze altijd voor ons klaar bij vragen en problemen, en proberen zij de stilstand door onderhoud zo kort mogelijk te houden. Ook voor onderhoud en service van ons overige wagenpark kunnen we bij hen terecht.”

Comfortabele ritten

Voor de chauffeur van dit mooie span is het werk iedere keer anders en uitdagend. De eerste reactie van Ad van Dommelen, chauffeur van de nieuwe Volvo FH16, toen hij de nieuwe truck zag: “Dikke auto!” Omdat veel van de werkzaamheden in de avond en nacht afspelen, is de truck zijn tweede thuis. Daarom is de nieuwe Volvo FH16 luxe uitgevoerd en van alle gemakken voorzien. Van Dommelen: “De truck ziet er goed uit en is echt toegespitst om mijn werk op een prettige manier uit te voeren.”

Transwinaton Nederland is het transportbedrijf van Willy Naessens Nederland. Naast het uitzonderlijk vervoer van materialen en machines van en naar de verschillende eigen werven verzorgen zij ook transporten, hijswerkzaamheden en transportbegeleidingen voor derden. Dit doen zij met eigen materieel en met dat van de partners waarmee zij samenwerken.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment