Toncoin bereikt grote DeFi mijlpaal na indrukwekkende groei

Louise de Graaf


The Open Network, de blockchain achter toncoin (TON), heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt in de wereld van decentralized finance (DeFi). De total value locked (TVL), een cruciale maatstaf in de blockchain-wereld, is in slechts maanden vertienvoudigd wat de indrukwekkende groei van het TON-netwerk weerspiegelt.

Programmatic Money: nieuwe generatie stablecoins van Nederlandse bodem

Programmatic Money: nieuwe generatie stablecoins van Nederlandse bodemProgrammatic Money: nieuwe generatie stablecoins van Nederlandse bodem

Toncoin steeds populairder, TVL explodeert

Uit data van DeFiLlama blijkt dat de TVL momenteel op een recordhoogte van 300 miljoen dollar staat. De afgelopen maanden is de metriek als een raket de lucht in geschoten, wat wijst op een groeiende adoptie van de TON blockchain.

De TVL van TON is sinds maart exponentieel gegroeid. Op de eerste dag van maart kwam de TVL nog uit op minder dan 23 miljoen dollar. Met een huidige TVL van 315 miljoen dollar is het met bijna 1.300 procent gestegen in iets minder dan 3 maanden tijd.

De TVL, ook wel de totale vergrendelde waarde, vertegenwoordigt de totale waarde van crypto-activa die wordt vastgezet in DeFi-protocollen. Een hogere TVL wijst op een grotere hoeveelheid kapitaal dat in DeFi-protocollen is gestort, wat aangeeft dat meer gebruikers vertrouwen hebben in het ecosysteem.

De opmerkelijke stijging in de TVL van TON toont simpelweg dat steeds meer mensen de verschillende decentrale applicaties (dApps) op de TON blockchain in gebruik nemen.

Dit lijkt deels verklaard te kunnen worden door een stimuleringsprogramma dat op 1 april werd gelanceerd. Het ecosysteeminitiatief beloont gebruikers van de belangrijkste DeFi-applicaties met gratis toncoins.

Toncoin en Telegram

De TON blockchain werd in 2018 oorspronkelijk gelanceerd door de oprichters van de populaire berichtenapp Telegram. In 2020 trok Telegram haar handen van het project af vanwege juridische problemen, waarna het werd overgenomen door een onafhankelijke groep ontwikkelaars.

Hoewel Telegram niet meer direct betrokken is bij de ontwikkeling van TON, blijft de socialmediagigant nauw verbonden met het netwerk.

Telegram lanceerde eind februari april nog een advertentieplatform op het TON-netwerk. Sinds maart kunnen kanaaleigenaren 50 procent van de totale advertentie-inkomsten die gegenereerd worden op het platform ontvangen. De betalingen voor deze advertenties verlopen exclusief via de TON-blockchain.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment