Toekomst bitcoin is rooskleurig volgens megabank, ondanks prijsdaling

Louise de Graaf


Nu de bitcoin (BTC) koers sinds begin 2023 hard is gestegen, is het sentiment ook langzaam optimistischer geworden. Zelfs grote investeringsbanken zijn nu te spreken van de digitale activa. Goldman Sachs is ook optimistisch, maar tegelijkertijd wat terughoudend.


Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin investeerders vooral particulier

Dat schrijft Reuters, die de Digital Asset Summit (DAS) in Londen heeft bijgewoond. Goldman Sachs’ directeur van de digitale activa-afdeling, Matthew McDermott, sprak hier over de stand van zaken bij crypto Exchange-Traded Funds (ETF’s). De enorme vraag naar deze beursfondsen is vooral te verklaren aan de hand van de begin dit jaar goedgekeurde spot-ETF’s voor bitcoin (BTC). Die zien namelijk het gros van het instromende kapitaal, zo blijkt regelmatig uit de wekelijkse onderzoeksrapporten van CoinShares.

Volgens Goldmans directeur hebben de nieuwe ETF’s voor een verandering in het paradigma gezorgd, zelfs bij institutionele investeerders. Zij beginnen nu langzamerhand echt interesse te krijgen. Maar toch wordt de koersstijging volgens de topman nu vooral nog veroorzaakt door retail-investeerders. Maar McDermott suggereert dat de opwaartse trend niet per definitie duurzaam is, want er is sprake van speculatie. Er is namelijk ‘enige mate van hefboom in het systeem’, wat je regelmatig kunt merken aan volatiele koersschommelingen.

Toch is 2024 een stuk gunstiger dan vorig jaar, en niet alleen doordat instituten steeds meer interesse beginnen te tonen. Ook de flink gestegen volumes zijn een belangrijke factor, aldus McDermott.

Bitcoin ETF’s en halving oorzaak stijging?

Het is nooit met zekerheid te zeggen wat een koersverandering veroorzaakt, maar ze lijken optimistisch te zijn geworden door de komst van de spot ETF’s. Nadat BlackRock halverwege 2023 zijn aanvraag voor het bitcoin beursfonds IBIT deed, begon er veel druk op de ketel te komen. Dat heeft zich gemanifesteerd in een stijging van bijna 200 procent.

Ook de bitcoin halving die eind april zal plaatsvinden zou een belangrijke factor kunnen zijn. Sinds begin dit jaar is de koers al met 50 procent gestegen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment