Tien Iveco’s (oh nee toch Nikola’s) voor Biagi Bros • TTM.nl

Louise de GraafHet Amerikaanse Nikola en Iveco mogen dan de banden wat betreft truckproductie officieel hebben verbroken, de trucks die beide merken aanbieden lijken nog wel heel veel op elkaar. Het Amerikaanse Biagi Bros heeft 10 nieuwe Nikola’s Tre FCEV trucks die eruit zien alsof ze ook zo in Europa kunnen rijden.

De cabine van de Tre ziet er uit als die van de S-eWay FCEV die Iveco vorig jaar presenteerde in Barcelona. De Tre heeft elektromotoren van in totaal 536 pk en waterstoftanks die zorgen voor een actieradius van circa 800 kilometer.

Biagi Bros uit Californië is gespecialiseerd in onder meer contractlogistiek. De Nikola’s zullen worden ingezet regionale Californische routes, waar er geen problemen zullen zijn met de toegang tot waterstoftankstations. Eén keer tanken duurt ongeveer 20 minuten.

Biagi Bros is helemaal blij met de tien Nikola’s. “In een wereld die snel verandert, is innovatie de basis voor vooruitgang, groei en duurzaamheid. Innovatiever dan nulemissietrucks wordt het niet”, aldus topvrouw Stacey Biagi.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment