Tegenvallende ethereum stijging heeft weinig met ETF te maken

Louise de Graaf


De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 23 mei de langverwachte goedkeuring gegeven voor de ethereum (ETH) spot exchange-traded funds (ETF’s).

Ondanks deze positieve ontwikkeling, wist de prijs een dag later niet boven de $3.800 te blijven, terwijl de munt verrassend genoeg twee dagen eerder nog de $4.000 grens aantikte. Daarmee lijkt het erop dat sommige beleggers ervoor kozen om winst te nemen na de goedkeuring van de ETF, wat leidde tot een “sell the news” fenomeen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Belemmerende factoren voor ethereum koers

Hoewel de goedkeuring van de spot-ETF’s een belangrijke stap is, moeten er nog zogeheten S-1-registratiedocumenten van elke uitgever afzonderlijk door de SEC worden goedgekeurd.

Dit proces kan echter nog weken of zelfs maanden duren en dat draagt mogelijk bij aan de huidige druk op de digitale munt.

Andere factoren spelen mogelijk ook een rol in de prestatie van de ETH koers. Zo blijkt het gebruik te stagneren, wat is te zien in de volumes en stortingen van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Zo daalde de totale waarde vergrendeld (TVL) in het netwerk met 6% na een piek van 18,3 miljoen ETH op 16 mei.

Daarnaast is er nog altijd onzekerheid rond de classificatie van ethereum als een commodity (grondstof) of security (effect). Totdat de SEC de S-1 registraties goedkeurt, blijft de classificatie van ether onzeker. Dit zorgt voor een onduidelijke reguleringsstatus en lijkt beleggers af te schrikken.

Massa liquidaties na ETF goedkeuring

De goedkeuring van de ethereum-ETF’s leidde tot aanzienlijke liquidaties op de cryptomarkt.

Volgens analyseplatform CoinGlass werden meer dan $384 miljoen aan crypto contracten geliquideerd, waarvan $297 miljoen longposities waren. Het duidt erop dat veel beleggers speculeerden op een sterke prijsstijging na de goedkeuring, maar ze moesten uiteindelijk hun posities sluiten.

Ethereum droeg het meest bij aan deze liquidaties met meer dan $150 miljoen, ruim het dubbele van de $74 miljoen aan bitcoin (BTC) liquidaties.


Post Views: 39

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment