TDH onderweg met stoere Iveco S-Way 6×2 • TTM.nl

Louise de GraafTransport Dienst Havelte, kortweg TDH is het bedrijf van Stoffel Poelsema en Wilbèr Zinger. Het bedrijf werd in 2018 opgericht met één truck, en breidde in 2020 uit naar twee trucks. Sinds kort rijdt Stoffel met het topmodel van Iveco, een S-Way 6×2 trekker met 570 pk.

De beide trucks van TDH rijden voor Jansen Logistics uit Urk met verse vis en vlees. Stoffel Poelsema: “We rijden vaak naar Denemarken en soms naar Zweden. De opleggers worden door ons naar Kopenhagen gereden, waar we deze omkoppelen met een van hun eigen auto’s. Zo nu en dan mogen we zelf door, dat zijn de echte snoepreisjes.”

Het pendelen tussen Urk en de Deense hoofdstad zorgt voor veel kilometers. “Wij rijden elk zo’n 170.000 kilometer per jaar, en dat alles binnen de wettelijke rijtijden. Vooral ‘s nachts kun je prima doorrijden”, aldus Stoffel.

Uitstekende ervaringen met Iveco

Het merk Iveco was niet nieuw voor de beide vennoten. De twee ondernemers hebben bij vorige werkgevers al met Iveco trucks gereden, en Wilbèr Zinger heeft er zelfs meerdere bestuurd als eigen rijder. “We hadden beide uitstekende ervaringen met dit merk en toen we op zoek gingen naar een nieuwe auto stond Iveco op ons lijstje. De Iveco S-Way is gewoon een hele mooie auto, en de aanbieding van Cornelis Bedrijfsauto’s was heel netjes. Wij wilden een mooie en complete auto op de weg zetten en dat is volgens mij goed gelukt”, aldus Stoffel.

750 liter brandstof

De Iveco S-Way is volledig luchtgeveerd en heeft de sterkste motor van Iveco, de Cursor 13 met 570 pk, zonder EGR. Verder is de truck voorzien van een sturende, liftbare voorloopas en diverse accessoires. Wij wilden zo groot mogelijke brandstoftanks, en dat is met 750 liter totale inhoud goed geslaagd. Aan de brandstoftank zit een verlengstuk, waardoor de AdBlue tank is weggewerkt. Aan de andere kant zit een kleinere brandstoftank, met ook daar een verlengstuk waar de demper achter schuil gaat. Verder werden er tussen de achterassen ‘strings’ gemaakt, en werd er een slangenrek achter de cabine geplaatst met tranenplaat. 

Diverse accessoires

De nieuwe Iveco S-Way werd uitgevoerd in de kleur ‘Yamaha Racing Blue’ wat volgens Iveco de truck een sjieke uitstraling geeft. Uiterlijk werd de truck verder opgetuigd met een LED lichtbak, een lampenbeugel op het dak met vier verstralers, en nog vier verstralers op een beugel voor de grille. Ook werden er hoekschildjes gemonteerd en in de bumper Deense dagrijlampen met daaronder Iveco spatlappen. Om het hele plaatje compleet te maken werden de wielen in dezelfde grijze kleur als de striping gespoten, met een zwarte naaf en een blauwe ring om de wielmoeren.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment