Stablecoins op Bitcoin komen er binnenkort aan, zegt Lightning Labs CEO

Louise de Graaf


Door de jaren heen zijn er steeds meer functionaliteiten toegevoegd aan het Bitcoin (BTC) netwerk. Zo werd in januari 2023 het Ordinals protocol geïntroduceerd, dat het mogelijk maakt om non-fungible tokens (NFT’s) te gebruiken. Nu lijkt er een nieuwe toevoeging aan de BTC blockchain op komst te zijn in de vorm van stablecoins.

De ontwikkeling wordt in gang gezet door Lightning Labs, het technologiebedrijf achter de Bitcoin Layer-2 (L2) Lightning Network. Elizabeth Stark, de CEO van het bedrijf, presenteerde het nieuws tijdens de FT Live’s Crypto and Digital Assets Summit in Londen, dat meldt Cointelegraph.

Op de conferentie gaf Stark aan dat haar bedrijf een eerste succesvolle test heeft uitgevoerd. Daarin werd een transactie uitgevoerd met een getokeniseerd activum op het Lightning Network. Het is een belangrijke stap om stablecoins en andere tokenized assets beschikbaar te maken op de Bitcoin blockchain.

Lightning Labs werkt niet direct aan het uitgeven van deze activa, maar bouwt aan de technologische infrastructuur om het uitgeven van stablecoins en tokenized real-world activa (RWA) op de blockchain mogelijk te maken.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Lage kosten, hoge veiligheid

De nieuwe infrastructuur zal naar verwachting aanzienlijke voordelen bieden, waaronder extreem lage transactiekosten in vergelijking met traditionele financiële systemen en andere blockchain-netwerken.

Stark benadrukte de veiligheid en decentralisatie van de Bitcoin blockchain als fundamentele voordelen voor het faciliteren van stablecoins. Ze wees op de groeiende adoptie van stablecoins, vooral in opkomende markten na de COVID-19-pandemie.

Taproot upgrade

De nieuwe functionaliteit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van de Taproot upgrade van het netwerk, die eind 2021 is geïmplementeerd. Daarin werd voor het eerst mogelijk om complexere transacties eruit te laten zien als standaard, enkele transacties op de blockchain, wat zorgt voor meer privacy omdat details van de transactie niet onderscheidbaar zijn van andere transacties.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Stablecoin markt nadert Visa

De stablecoin sector maakt een snelle groei door, met verwachtingen dat het binnenkort de betalingsvolume van Visa zal overstijgen. Onderzoek wijst uit dat de markt voor stablecoins, die in het eerste kwartaal van dit jaar al bijna $2 biljoen bereikte, mogelijk zal groeien naar $4 biljoen in het tweede kwartaal. Dit zou betekenen dat het ruim een 50% hoger volume zal hebben dan Visa’s geschatte $3 biljoen.

Er klinken echter ook kritische geluiden. Visa’s crypto-hoofd, Cuy Sheffield, beweert dat tot 90% van het gerapporteerde stablecoin volume mogelijk nep is en voornamelijk wordt gegenereerd door bots.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment