St vd Brink neemt Land Transport Harkema over • TTM.nl

Louise de Graaf


Transportbedrijf St vd Brink neemt Land Transport uit Harkema over. De officiële ondertekening van de overname vond plaats op vrijdag 5 juli. De overname, die met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 plaatsvindt, markeert een mijlpaal in de groei en diversificatie van St vd Brink.

Land Transport, een gerenommeerd transportbedrijf in Harkema, kwam op het pad van St vd Brink, dat daar meteen een goed gevoel bij had. Het Friese bedrijf heeft 50 medewerkers, 40 trekkende eenheden en dagelijks 10 charters op de weg. Eigenaresse van Land Transport Hennie Dijkstra is blij dat Land Transport in goede handen terechtkomt. “St vd Brink heeft een goede naam in de markt en dit beeld werd bevestigd door Bremer Transport met wie we al geruime tijd samenwerken. Nadat het besluit was genomen dat het de juiste tijd is om Land Transport over te dragen, viel mijn keuze op St vd Brink. Land Transport verdient het om in goede handen terecht te komen en daarom benaderde ik Alex van den Brink. Ik ben erg blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen en dat ik verbonden blijf aan Land Transport. Hier zal ik mede verantwoordelijk blijven voor de commerciële activiteiten en het relatiebeheer”, aldus Hennie Dijkstra.

Hennie Dijkstra en Alex van den Brink

Samen vooruit

De overname van Land Transport is een strategische keuze die past binnen de groeistrategie van St vd Brink om te groeien binnen bepaalde transportdisciplines. “Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking en zien de integratie van Land Transport én de extra locatie in Harkema als een mooie uitbreiding van onze activiteiten. Samen kunnen we onze klanten nog beter bedienen en nieuwe kansen benutten. Bovendien verstevigt dit onze positie in het noorden van Nederland waar we ook met onze onderneming Bremer Transport gevestigd zijn”, zegt Alex van den Brink, algemeen directeur St vd Brink.

Versteviging positie

Met Land Transport als onderdeel van de St vd Brink Groep ontstaan er mogelijkheden om het dienstenpakket van het bedrijf binnen bouwtransport en geconditioneerd vervoer verder uit te breiden en te optimaliseren. De gezamenlijke expertise en ervaring van beide bedrijven, oftewel de krachtenbundeling, verstevigt de positie in de markt.

Land Transport is van oudsher een familiebedrijf met een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar in de transportsector. Met een toegewijd team van 50 ervaren medewerkers en een moderne vloot van 105 transporteenheden biedt Land een breed scala aan transportdiensten aan in de bouwsector en geconditioneerd vervoer. Het bedrijf staat bekend om haar betrouwbaarheid, service en kwaliteit dat zich uit in een goede reputatie.

Na overname van Land Transport telt St vd Brink, dat vorig jaar ook al Jan Hofman Transport over nam, ruim 800 medewerkers en circa 450 eigen trekkende eenheden.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment