Solana memecoin van populaire zanger maakt gestoorde koersbeweging

Louise de Graaf


De Solana (SOL) memecoin hype is nog lang niet uitgeraasd. Ditmaal is de token Boba Oppa (BOBAOPPA) het middelpunt van de belangstelling. De memecoin haalde in een voorverkoop al $40 miljoen op en sindsdien is de koers in een ware achtbaan beland.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De opmars van Solana (SOL) memecoin BOBBAOPPA

Boba Oppa is een token gecreĂ«erd door de Taiwanese artiest Jeffrey Huang. In de crypto wereld, waar hij ook populair is, staat hij bekend als ‘Machi Big Brother’. Zoals gezegd haalde de token in een presale al $40 miljoen op. Maar vlak nadat de token lanceerde daalde de koers in een rap tempo met 74 procent.

Vrijwel iedereen leek meteen zijn tokens te verkopen en dit leidde tot grote frustratie van investeerders. Zo schrijft een investeerder op X: “Ik doe nooit meer mee aan een presale. Mijn $10.000 is nu $129 waard. WTF.”

Een andere investeerder vraagt zich af wat het doel is van een presale als iedereen toch meteen zijn tokens verkoopt.

Vrijwel alle memecoins op Solana lijken een hit te zijn de afgelopen weken. En niks is te gek. Sterker nog; hoe gekker en aparter, hoe beter. Zo verzon Huang ook een achtergrondverhaal voor de Bobba Oppa memecoin:

“Ooit begon Bobba Oppa, de zoon van Machi Big Brother, aan een reis om grote rijkdom te vergaren en zijn maagdelijkheid te verliezen. Tijdens zijn beproevingen creĂ«erde hij $BOBBAOPPA, de memecoin die de kracht van DeFi bezit.”

Blijkbaar klonk dit talloze investeerders als muziek in de oren. Inmiddels is de koers van BOBBAOPPA al weer opgekrabbeld. De koers staat op het moment van schrijven alweer 100 procent hoger dan op het dieptepunt.

De reputatie van Machi Big Brother

Huang heeft overigens geen al te beste reputatie. In het verleden was hij al vaker het middelpunt van controverse.

Zo zou Huang volgens crypto onderzoeker ZachXBT markten hebben gemanipuleerd en miljoenen aan ethereum (ETH) hebben verduisterd. Vervolgens werd ZachXBT door Huang aangeklaagd wegens smaad.

De controversiële reputatie van Huang schrikt memecoin investeerders duidelijk niet af. BOBBAOPPA heeft op moment van schrijven een marktkapitalisatie van ruim $85 miljoen.


Post Views: 0





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment