SOL & AVAX drijven markt terwijl memecoin gekte escaleert

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Bitcoin en crypto beginnen week in ‘t groen

De crypto-markt ging rood het weekend in, maar komt groen het weekend uit. Alhoewel de meeste munten nog niet helemaal hersteld zijn van de correctie, hebben we uitzonderingen die alweer hard stijgen.

Bitcoin (BTC) komt weer boven $68.000 uit, maar het zijn vooral solana (SOL) en avalanche (AVAX) die vandaag de aandacht trekken met stijgingen van 10% tot 20% en de memecoin gekte die daarmee gepaard gaat.

Het kan deze week nog spannend worden op de markt met een nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank op woensdag.

Ethereum ziet activiteit snel toenemen

Toch wijken we eerst even uit naar Ethereum (ETH). Het netwerk wordt weer steeds actiever en de drukte zorgt ervoor dat meer ETH dan ooit wordt vernietigd.

CNBC meldt daarnaast op basis van CryptoQuant data dat het aantal dagelijkse transacties op recordhoogte ligt, meer ETH dan ooit wordt gestaked en bereikt het ETH aanbod het laagste niveau sinds augustus 2022.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana presteert steeds sterker

Toch weet Solana momenteel nog indrukwekkender te presteren. Niet alleen staat de SOL koers vandaag ruim 10% in de plus, het had zelfs al even binance coin (BNB) ingehaald als vierde grootste cryptovaluta op de markt.

Ook bereikte het transactievolume op Solana vrijdag een all-time high van $3,79 miljard en kwam toen hoger uit dan Ethereum. Toch stijgt momenteel avalanche nog harder en staat bijna 20% in de plus.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Memecoin gekte loopt uit de hand?

Dat heeft allemaal te maken met de nieuwe rage omtrent de zogenaamde memecoins. Solana heeft recent een aantal nieuwe memecoins zien lanceren die opvallend sterk presteren. Zo staat dogwifhat (WIF) vandaag alweer 30% in de plus.

In de afgelopen dagen was al te lezen over de enorme stijging van munten als book of meme (BOME) en de lichtgestoorde voorverkoop van SNAP (NAP).

Inmiddels blijkt dat maar liefst $100 miljoen in de afgelopen 72 uur naar de voorverkoop van Solana memecoins is gegaan. Niet iederen is echter even enthousiast over deze memecoin rage.

De markt is bezorgd dat deze gekte snel kan omslaan en de top van de marktcyclus kan markeren.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment