Sinds 2022 maandelijks €100 aan Solana kopen: bizarre resultaten

Louise de Graaf


Investeren in cryptocurrency kan door de enorme prijsschommelingen uitdagend zijn. Veel beleggers kiezen daarom voor dollar-cost averaging (DCA), een strategie waarbij je regelmatig een vast bedrag investeert, ongeacht de koers op dat moment. Wat als je sinds 1 januari 2022 elke maand 100 euro in Solana (SOL) had gestoken? Laten we de resultaten bekijken.

Wat is DCA binnen crypto?

De DCA-strategie is eenvoudig en effectief. Je investeert op vaste momenten een vast bedrag in een activum zoals Solana. Dit betekent dat je de markt niet hoeft te ‘timen’, wat vaak moeilijk en stressvol kan zijn. Door periodiek te investeren, koop je soms tegen een hoge prijs en soms tegen een lage prijs, wat leidt tot een gemiddelde aankoopprijs over de tijd.

Voordelen van DCA zijn onder meer risicospreiding en het vermijden van emotionele beslissingen op basis van kortetermijnschommelingen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor lange termijn beleggers.

Stel dat je sinds 1 januari 2022 elke maand 100 euro aan Solana had gekocht. Je zou tot nu toe 3.000 euro geïnvesteerd hebben. De huidige waarde van je portfolio zou echter 14.601 euro zijn, wat betekent dat je een winst van 11.601 euro hebt behaald. Dit komt neer op een rendement van 385% in iets meer dan twee jaar. Een krankzinnig rendement waar je eigenlijk nauwlijks iets voor hebt moeten doen.

Het verloop wanneer je 20 euro per week had geïnvesteerd in 2023. – Bron: CryptoDCA

Stijging van SOL koers

De prijs van Solana is sinds 2022 aanzienlijk gestegen, wat heeft bijgedragen aan dit indrukwekkende rendement. Geduld was hierbij essentieel, maar de beloning is duidelijk: een meer dan verviervoudiging van je investering in iets meer dan twee jaar tijd. Zeker met het recente nieuws omtrent de mogelijke komst van SOL spot ETF’s is het een interessante munt, ook voor de toekomst.

Solana heeft, net als andere cryptocurrencies, grote prijsschommelingen doorgemaakt. Door een gestructureerde aanpak zoals DCA kun je als belegger de stress van marktbewegingen verminderen en vermijden dat je beslissingen neemt op basis van emoties. Dit maakt het een waardevolle strategie voor zowel nieuwe als ervaren beleggers in de dynamische wereld van crypto.

Automatisch SOL kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je SOL aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren. De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Klik op de knop hieronder om je aan te melden bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis crypto naar keuze.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 51

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment