Sennder neemt oud DB Schenker manager in dienst als CCO • TTM.nl

Louise de Graaf


De digitale wegvervoerder Sennder heeft in Katherine Boesen een nieuwe Chief Commercial Officer (CCO). Boesen gaat per direct aan de slag  en is afkomstig van DB Schenker. De nieuwe aanwerving geeft een belangrijk signaal af over de strategie van Sennder om haar klantrelaties met grootschalige verladers in heel Europa uit te breiden en de waarde van het platform en de diensten van Sennder voor haar klanten verder te versterken.

De nieuwe Chief Commercial Officer, Katherine Boesen, gaat werken in Berlijn en brengt uitgebreide internationale logistieke ervaring mee. Ze heeft senior managementfuncties bekleed bij DB Schenker, Swissport en Damco in Europa en Azië. Voordat ze bij Sennder kwam, leidde ze de commerciële activiteiten voor Land Transport Europe bij DB Schenker. Met een carrière van meer dan 20 jaar ervaring in de industrie, omvat haar geloofsbrieven het stimuleren van commercieel succes in categoriebepalende bedrijven en het bevorderen van duurzaamheidsinnovatie, die van cruciaal belang zijn voor Sennder en die ze zal toepassen op het bedrijf.

Als Chief Commercial Officer zal Katherine Boesen zich richten op de schaalvergroting van Sennders bedrijf, het verhogen van de interne capaciteiten en het bevorderen van een cultuur van klantgerichtheid en innovatie in de hele organisatie. Ze zal toezicht houden op de landen en regio’s waar Sennder actief is en leiding geven aan de afdelingen Regional, Central Commercial en Strategy, Planning en Pricing. In haar nieuw gecreëerde rol zal ze de klantrelaties van Sennder strategisch verbeteren, in het bijzonder met holistische control tower-oplossingen, en de impact van groene aanbiedingen op het bedrijf verder vergroten.

David Nothacker, Chief Executive Officer van Sennder, zegt: “Katherine is een commerciële krachtpatser en brengt een schat aan indrukwekkende ervaring mee naar Sennder om nog betere oplossingen te bieden aan onze verladers en vervoerders, om zo bij te dragen aan de doelstellingen van Sennder voor 2024 en aan toekomstig succes. Met haar achtergrond in engineering heeft ze veel gewerkt met snelgroeiende marktleiders en haar expertise op dit gebied biedt een unieke kans om de expansie van Sennder te stimuleren. Terwijl we werken aan onze ambitie om Europa’s grootste wegvervoerder in de FTL-sector te worden, zullen Katherine’s vaardigheden en expertise ons helpen om de interne capaciteiten op te bouwen om dit doel te bereiken. We zijn erg blij dat we zo’n waardevol profiel in ons team mogen verwelkomen nu we onze senior bank verder uitbreiden en de volgende fase van groei ingaan.”

Katherine Boesen, Chief Commercial Officer, Sennder, zegt: “Ik ben blij dat ik bij Sennder kom werken op een cruciaal moment in onze sector. In de huidige marktomgeving zijn vooruitstrevende oplossingen nodig om verstoringen van de toeleveringsketen en milieukwesties aan te pakken. Met de krachtige combinatie van ervaring in de industrie met innovatief denken, en ons vermogen om flexibel te zijn en snel te handelen, is Sennder goed gepositioneerd om de toekomst van de industrie te helpen vormgeven en winstgevend te groeien in de markt. Ik ben verheugd om me bij het team te voegen en de kracht van het digitale platform van Sennder naar de voorgrond te brengen, om ongeëvenaarde waarde voor onze verladers te ontsluiten. Onze technologie is een game-changer in het verbeteren van transparantie, operationele prestaties en toegang tot capaciteit, en zet een nieuwe standaard in de wegvrachtsector.”

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment