SEC en zetten puntjes op de i

Louise de Graaf


De Amerikaanse ethereum (ETH) ETF’s komen nu wel heel dichtbij. Volgens Katherine Dowling, Chief Compliance Officer bij Bitwise vertonen de documenten die tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en de potentiële ETF-uitgevers worden uitgewisseld steeds minder problemen. Hoewel een exacte lanceringsdatum nog niet bekend is, lijkt de goedkeuring nabij.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De puntjes worden op de ‘i’ gezet

Gary Gensler, de beruchte voorzitter van de SEC, gaf vorige maand aan dat de lancering van spot ethereum ETF’s ergens in de zomer zullen plaatsvinden. Ondanks de positieve signalen van Dowling is een exacte datum nog niet bekend.

Een definitieve goedkeuring van de ethereum ETF’s is afhankelijk van de S-1 documenten. Deze documenten bevatten alle informatie over de uitgever en de betreffende financiële producten bevatten. De SEC moet deze documenten beoordelen en vervolgens groen licht geven. Dit is een oeverloos proces. Dowling verklaart echter dat dit proces de goede kant op gaat.

“We zien in de S-1-amendementen dat er steeds minder problemen zijn die heen en weer worden beoordeeld tussen de uitgevers en de SEC.”

Gesprekken tussen SEC en uitgevers verlopen erg positief

Opvallend genoeg zegt Dowling dat de dialogen tussen de SEC en de potentiële uitgevers erg positief verlopen. Dit is verrassend aangezien de SEC normaal gesproken wordt gezien en wordt geportretteerd als de ‘kwaadaardige’ aartsvijand van de crypto industrie. Dowling zegt zelfs dat de SEC openstaat voor andere crypto spot producten.

“We hebben zelfs met de SEC gesproken over de mogelijkheid van nieuwe producten die eraan komen. Ik denk dat onze communicatie met de SEC over de vooruitzichten voor deze producten eigenlijk heel positief is geweest.”

Bij deze uitspraken moeten we waarschijnlijk denken aan solana (SOL) producten. Over dergelijke producten is de laatste tijd al veel gespeculeerd. VanEck en 21Shares hebben op 8 juli zelfs officiële aanvragen ingediend voor een solana spot ETF. Hoe groot de kans is dat er daadwerkelijk binnen afzienbare tijd een solana spot ETF op de markt komt valt echter te bezien.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment