Ripple voegt belangrijke functie toe aan XRP cryptobeurs

Louise de Graaf


Ripple’s XRP Ledger staat al jaren bekend als één van de belangrijkste netwerken in de crypto-industrie. Wat minder bekend is, is dat het zijn eigen decentrale exchange (DEX) in zich herbergt. Vorige week heeft het decentralized finance (DeFi) ecosysteem van de XRPL een grote upgrade gekregen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

DEX op XRPL krijgt grote upgrade

De upgrade in kwestie draagt de naam XLS-30, en is afgelopen oktober aangekondigd. Vorige week volgde de officiële integratie, schrijft Ripple-CTO David Schwartz in een blogpost. XLS-30 herbergt een automated market maker (AMM). Hiermee krijgt de geïntegreerde DEX op de XRP Ledger in theorie automatisch meer liquiditeit, wat gunstig is voor grotere handelaren op het platform. Zij kunnen dankzij de AMM namelijk grotere transacties doen.

Voorheen verliep market making nog uitsluitend handmatig, wat veel minder efficiënt is. Nu gebeurt dit automatisch, wat betekent dat handelen met lagere transactiekosten mogelijk is.

De ingebouwde DEX bestaat al ongeveer sinds de XRPL zelf bestaat, en het berust voornamelijk op een traditioneel orderboek. Het heeft volgens Cointelegraph de afgelopen 2 jaar een hoop innovatie vanuit de DeFi-wereld moeten missen, daarom willen de ontwikkelaars cross-chain-mogelijkheden implementeren.

Begin dit jaar kondigde Ripple hiervoor een samenwerkingsverband met Web 3.0-ontwikkelaar Axelar aan. Hierdoor moet de XRPL in de toekomst verbonden worden met meer dan 55 verschillende blockchains.

Met een walletadres kun je zelf ook een automated market maker op de XRPL beginnen, en als eigenaar van XRP kun je XRP en andere activa toevoegen aan een AMM. Daar krijg je een soort stakingrendement als vergoeding voor. Volgens XRPScan bestaan er op het moment van schrijven al bijna 240 automated market makers.

Ripple incasseert boete

Goed nieuws voor de XRP Ledger dus. Maar eerder deze week werd bekend dat Ripple van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk een enorme boete van 2 miljard dollar moet betalen. Het bedrijf zou volgens de SEC de wetgeving aan zijn laars lappen. De boete moet nog worden goedgekeurd door de rechter, en is onderdeel van de rechtszaak tussen de SEC en Ripple, die al sinds eind 2020 gevoerd wordt.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment