Pro crypto-uitspraken Donald Trump laten ‘zijn’ memecoin hard stijgen

Louise de Graaf


Voormalige Amerikaanse president Donald Trump, tevens in de race voor de volgende verkiezingen, is de afgelopen dagen veelvuldig in het crypto nieuws voorbij gekomen. Trump heeft namelijk maar weer eens zijn stinkende best gedaan om de harten van cryptofans voor zich te winnen. Zijn pro-crypto uitspraken hebben voor een flinke prijsstijging gezorgd bij de door Trump geïnspireerde memecoin Maga Trump (MAGA).

Veelbelovende brug tussen Bitcoin en Solana later dit jaar verwacht

Veelbelovende brug tussen Bitcoin en Solana later dit jaar verwachtVeelbelovende brug tussen Bitcoin en Solana later dit jaar verwacht

Trump meme crypto gaat als een raket

De Republikein had afgelopen woensdag tijd vrijgemaakt voor een selecte groep kopers van zijn eigen non-fungible tokens (NFT’s). Na een diner in zijn eigen mar-a-lago resort in Florida hield hij tevens een vraag-en-antwoordsessie voor alle genodigden. Crypto was, zoals verwacht, het belangrijkste onderwerp.

Trump sprak, niet voor het eerst in zijn presidentiële campagne, steun uit voor de crypto-industrie. Hij speelde in op het pro-crypto sentiment onder zijn publiek door te garanderen dat hij zich allesbehalve vijandig op zal stellen tegenover de industrie. Ook vertelde de Republikein dat hij van plan is cryptovaluta te gaan accepteren voor zijn presidentiële campagnedonaties.

Het evenement heeft de MAGA token, wat verwijst naar Trump’s befaamde ‘Make America Great Again’ slogan, een enorme boost gegeven. De memecoin schoot namelijk in korte tijd met een totaal van maar liefst 78 procent de lucht in.

Inmiddels is de koers echter alweer flink teruggezakt. Desalniettemin bevindt deze zich nog altijd zo’n 40 procent hoger dan vóór het evenement.

Trump heeft zelf ook een enorme stapel van deze memecoin in bezit. Dankzij de verschillende NFT-collecties die hij heeft gelanceerd, is namelijk bekend geworden wat zijn Ethereum (ETH) walletadres is. De memecoin heeft, om het onder de aandacht te brengen, Trump een grote hoeveelheid gratis tokens geschonken die inmiddels miljoenen dollar waard zijn.

Aan Biden gelinieerde memecoin stijgt ook

Gisteren kon je tevens lezen dat de toespraak van Trump ook een prijsstijging bij de memecoin ‘Boden’, een parodie op de naam van president Joe Biden, teweegbracht.

Toen Trump hoorde dat de token bijna 240 miljoen dollar waard was, zei hij: ‘’Dat is veel geld voor een munt, ik vind die investering niet leuk.’’ In het kader van het bekende adagium dat ook slechte publiciteit nog steeds publiciteit is, steeg de koers meteen met bijna 20 procent.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment