Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU

Louise de Graaf


Strike, de bekende bitcoin (BTC) app, is nu ook beschikbaar voor Nederlanders. Met de lancering van de Strike app in Europa, krijgen miljoenen mensen toegang tot uitgebreide Bitcoin en Lightning Network functies die in de app te vinden zijn. Dat kondigde Strike-oprichter Jack Mallers vandaag aan in een blogartikel.


Bitcoin’s marktaandeel op bijzondere piek, altcoins verliezen terrein

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin kopen met SEPA, gratis BTC opnames

Met de komst van Strike in Europa, inclusief Nederland, biedt de app nu de mogelijkheid om bitcoin te kopen, verkopen, verzenden en opnemen. “Vandaag is een belangrijke dag voor Strike, omdat we nu bijna 100 landen over de hele wereld bereiken,” zegt Jack Mallers, een bekende Bitcoin-ontwikkelaar die de adoptie van de crypto wereldwijd stimuleert.

“Als de op twee na grootste economie ter wereld en met ruim 440 miljoen inwoners biedt Europa enorme kansen voor de adoptie van Bitcoin.”

Gebruikers kunnen direct bitcoin kopen met gratis en ongelimiteerde SEPA euro stortingen vanaf hun bankrekening. “Ons doel is om een app te bieden die niet alleen mooi ontworpen is, maar ook functioneel, veilig en toegankelijk voor miljarden mensen over de hele wereld,” voegt Mallers toe.

Strike biedt veel functies

De Strike app biedt een breed scala aan functies voor zowel individuele gebruikers als bedrijven. Naast de standaard crypto-transacties, biedt de app ondersteuning voor P2P (peer-to-peer) overboekingen via de Lightning Network, wat snelle en grensoverschrijdende transacties mogelijk maakt.

Gebruikers kunnen ook profiteren van de ‘Send Globally‘ functie, waarmee zij waarde kunnen verzenden naar regio’s zoals Afrika en andere delen van de wereld. Alles met het oog op het goedkoper en transparanter maken van internationale betalingen.

Binnen de Strike app kunnen gebruikers ook profiteren van de automatische bitcoin koopfunctie. Deze functie stelt gebruikers in staat om periodieke aankopen in te stellen, zoals uurlijks, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Gebruikers bepalen zelf de frequentie en het geldbedrag dat zij willen besteden aan de aankoop van bitcoin.

Verder kunnen gebruikers gratis BTC opnemen vanuit de app en in eigen crypto wallets laten storten.

Voor bedrijven biedt Strike specifieke diensten aan zoals ondersteuning voor Bitcoin-transacties, SEPA-overdrachten, en toegang tot de Strike API voor geautomatiseerde transacties. “We zijn ook bezig met het uitbreiden van onze diensten en het ondersteunen van meer valuta’s en betaalmethoden,” verklaart Mallers.

Het is op het moment van schrijven niet duidelijk wie de partner van Strike is waarmee de app samenwerkt om crypto-aankopen mogelijk te kunnen maken. In Nederland moeten bedrijven die crypto-diensten aanbieden zich registreren bij De Nederlandsche Bank (DNB).


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment