Politieke crypto’s veranderen in bloedbad na debat Trump en Biden

Louise de Graaf


Het eerste televisiedebat tussen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump op 27 juni 2024 is een feit. Echter heeft het debat geleid tot een aanzienlijke daling van de waarde van politieke memecoins, zoals je al hebt kunnen lezen in het Crypto Ontbijt van vanochtend. Deze politieke cryptocurrencies, bekend als PolitiFi memecoins, zijn in de dubbele cijfers gedaald na het debat, ondanks dat de discussie geen enkele vermelding van crypto bevatte.

Waarom altcoins zo hard gedaald zijn de afgelopen weken

Waarom altcoins zo hard gedaald zijn de afgelopen wekenWaarom altcoins zo hard gedaald zijn de afgelopen weken

Trump en Biden negeren crypto in eerste debat

Tijdens het 90 minuten durende debat, dat werd georganiseerd door CNN, bespraken de kandidaten diverse onderwerpen. De economie, immigratie, abortusrechten en buitenlandse politiek waren de belangrijkste. Hoewel de crypto-industrie miljoenen dollars heeft ingezameld om invloed uit te oefenen op de verkiezingen, kwam crypto zelf niet ter sprake.

Dit ondanks de aanzienlijke fondsen die door crypto-lobbygroepen zijn opgehaald. Zo heeft Fairshake PAC $177,8 miljoen ingezameld en $70,8 miljoen heeft uitgegeven aan politieke campagnes in dit verkiezingsjaar.

Tijdens het eerste televisiedebat tussen Donald Trump en Joe Biden werd het onderwerp crypto niet genoemd. Dat weerhield memecoins er niet van om sterk in waarde te dalen. De prijs van maga (TRUMP), een van de bekendste memecoins, daalde met 6,4 procent in een uur. Tevens verloor de crypto met de afkorting voor Make America Great Again in een dag tijd ruim 12 procent van zijn waarde.

Memecoins boeken grote verliezen

De andere op Trump gebaseerde coins daalde ook mee. Doland Tremp (TREMP) zag een daling van 9,4 procent terwijl super trump (STRUMP) het iets beter deed. De op Ethereum gebouwde munt stond 1,8 procent in de min na afloop van het debat.

Joe Biden, die volgens de analisten slechter uit het debat kwam dan Trump, zag ook een serie dalende memecoins. De munt Jeo Boden (BODEN) stond 26 procent in het rood. De munt staat bekend als de tegenhanger van TREMP.

Dat de munten die op de huidige president Biden zijn gebaseerd het slechter deden dan die van Trump heeft niet perse enkel te maken met het feit dat Biden slechter uit het debat kwam. Zo is Trump over het algemeen meer cryptovriendelijk dan zijn tegenstander. Biden gebruikte onlangs nog zijn vetorecht om een cryptowet tegen te houden.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment