Ploeger rijdt het brood elektrisch voor Borgesius • TTM.nl

Louise de Graaf


Ploeger Logistics heeft onlangs drie Mercedes-Benz eActros bakwagens toegevoegd aan de vloot. Het transportbedrijf gaat de elektrische Actrossen inzetten voor de broodleveringen van bakkerij Borgesius. Dat meldt het bedrijf op haar website.

Bakkerij Borgesius is een familiebedrijf en bakt en verpakt al 125 jaar de heerlijkste bakkerijproducten met de grootste zorg. Piet Smarius, Logistiek Manager bij Borgesius, zegt: “Wij voelen ons goed bij bedrijven die hetzelfde ondernemerschap tonen als wat wij hebben. En dan voel je je goed bij andere familiebedrijven, daar zit een stuk eigenaarschap en ondernemendheid in.” Beide bedrijven vinden elkaar in de gedrevenheid en de wil om het verschil te maken, op een verantwoorde en duurzame manier.

Toekomstbestendig ondernemen

Smarius: “We willen ondernemend zijn naar de toekomst en dan wil je ook een toekomstbestendig distributiemodel opzetten. Bij Borgesius zijn we voortdurend bezig met het verminderen van onze milieu-impact. Je kijkt dan naar het productieproces, maar ook naar de totale keten. Het laatste stukje van de keten: het brood leveren bij de klanten. Dan is het elektrificeren van het wagenpark voor ons vanzelfsprekend.”

Hoe verloopt dat proces?

De introductie van elektrische voertuigen maakt deel uit van de bredere visie van Borgesius en Ploeger op een duurzame toekomst. De beslissing werd niet over één nacht ijs genomen. Het vereiste zorgvuldige planning en begrip van de nuances van elektrisch transport. Piet Smarius: “Je gaat een heel traject in als je uiteindelijk naar zero emissietransport toe wil. Uiteindelijk hebben we gekozen voor multifunctionele voertuigen. De drie zero emissie bakwagens kunnen in de toekomst bijvoorbeeld ook ingezet worden voor andere klanten van Ploeger.”

Maar dat is niet het enige waaraan gedacht is. Zeker bij het vervoeren van brood moeten de voertuigen voldoen aan strenge kwaliteits- en hygiënenormen voor voedseltransport. De zero emissie bakwagens voldoen aan de eisen, met functies zoals verzegelde naden, afwasbare vloeren en roestvrije materialen. “De wagens zijn nu goed en duurzaam voor de huidige eisen, maar voldoen ook al aan de eisen die er eind 2024 aan zitten te komen”, aldus Smarius

Het introduceren van elektrische vrachtwagens symboliseert het vertrouwen van de samenwerking. Smarius: “Je hebt een professionele partner nodig. Voor ons is brood bakken de voornaamste core-business. Het wegbrengen van het brood zien wij als een strategisch verlengstuk. En Ploeger Logistics is voor ons een belangrijke strategische partner daarin.”

ploeger

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment