Oprichter van enorme cryptobeurs doneert $1 miljoen aan Trump

Louise de Graaf


Trump lijkt goede kansen te hebben om de presidentsverkiezingen te winnen. In het debat van gisteren tegen Joe Biden kwam hij volgens de peilingen als winnaar uit de bus. Een van de beleidspunten die voor een grote volging heeft gezorgd in zijn perspectief als het op crypto aankomt. 

Gezien zijn gunstige beleid voor de digitale activa heeft Jesse Powell, de mede-oprichter van de crypto exchange Kraken, besloten om $1 miljoen naar Trump zijn campagne te doneren. 

Ethereum verslaat Bitcoin: Technische analyse hint op 50% prijsstijging

Ethereum verslaat Bitcoin: Technische analyse hint op 50% prijsstijgingEthereum verslaat Bitcoin: Technische analyse hint op 50% prijsstijging

Donatie aan Trump met ethereum

Powell maakte de fondsen over in ethereum (ETH). Dit is mogelijk aangezien de campagne sinds vorige maand donaties accepteert in crypto. De Kraken mede-oprichter legde op X uit dat hij enthousiast is om zich aan te sluiten bij andere leiders uit de cryptogemeenschap om de enige pro-crypto grote partij kandidaat in de presidentsverkiezingen van 2024 te steunen.

Punten waarop Trump onder crypto enthusiasten punten heeft gescoord zijn onder andere zijn commentaar om alle bitcoin (BTC) in de Verenigde Staten (VS) te laten produceren. Ook zei hij dat het land een leider in de crypto sector zou moeten zijn. 

Winklevoss tweeling steunt Trump ook met bitcoin donatie

Tyler en Cameron Winklevoss, de oprichters van de crypto exchange Gemini, besloten eerder ook al de campagne van Trump te steunen met een vergelijkbare donatie van $1 miljoen, betaald in BTC

De Winklevoss tweeling kondigde op 20 juni aan dat ze elk 15,47 BTC aan Trump hadden gedoneerd en hem in november zouden steunen. De actie volgde op schikkingen van Gemini met financiële toezichthouders eerder dit jaar. Hier kregen ze echter een groot deel van terug, aangezien ze de limiet voor crypto-donaties hadden overschreden. Of Powell ook een deel van zijn ethereum heeft terug gekregen, is nog niet bekend.

Of Trump ook daadwerkelijk deze uitspraken tot concrete plannen gaat realiseren, moet ook nog blijken. De presidentskandidaat heeft namelijk nog geen specifieke beleidsvoorstellen voor crypto gedaan.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Cryptobeurs Coinbase klaagt Amerikaanse overheid aan

We zien ondertussen ook een verschuiving plaatsvinden in Amerika. Crypto bedrijven zetten de tegenaanval in tegen de zelfbenoemde crypto-waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC). Coinbase, de grootste crypto exchange van de VS, heeft namelijk juridische stappen ondernomen tegen de SEC en de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). 

De aanklachten betreffen onder andere het niet naleven van de Freedom of Information Act (FOIA) verzoeken, waarbij Coinbase informatie wilde verkrijgen over de standpunten van de SEC met betrekking tot het Ethereum netwerk en de overgang naar een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment