NYSE, de grootste beurs ter wereld, overweegt crypto handel

Louise de Graaf


Het crypto landschap verandert snel in Amerika. Door de bitcoin (BTC) Spot exchange-traded funds (ETF’s) en de goedkeuring van de ethereum (ETH) ETF’s zien steeds meer instituties crypto als een valide investeringsoptie.

De New York Stock Exchange (NYSE) lijkt ook overstag en is zelfs geïnteresseerd in de nieuwe sector. Lynn Martin, de president van de beurs, overweegt zelfs crypto handel mogelijk te maken, volgens CoinDesk. De president wijst op de $58 miljard aan activa in Amerikaanse bitcoin ETF’s als een sterk teken van de vraag naar gereguleerde crypto producten.

Daarnaast is Martin optimistisch over het gebruik van blockchain technologie om financiële processen efficiënter en transparanter te maken, vooral voor minder liquide activa zoals gemeentelijke obligaties.

De Bitcoin halving – wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?

De Bitcoin halving - wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?De Bitcoin halving - wat zijn de vooruitzichten na 4 weken?

Behoefte aan duidelijke regelgeving

Volgens Martin is er echter een maar. Ondanks de toenemende integratie van traditionele financiële markten en digitale activa, belemmert het gebrek aan regelgevende duidelijkheid de innovatie in de industrie.

De recente positieve veranderingen in de Amerikaanse politiek met betrekking tot crypto, waaronder de goedkeuring van de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) in het Huis van Afgevaardigden en de steun van Donald Trump voor crypto zouden hier binnenkort mogelijk nog verandering in kunnen brengen.

Indexopties voor crypto

Hoewel crypto handel voorlopig nog uitblijft op de NYSE, is de beurs wel van plan om indexopties te noteren die de prijs van BTC volgen. NYSE werkt daarvoor samen met CoinDesk Indices, een divisie van nieuwsplatform CoinDesk die financiële indexes beheert, voor deze initiatieven.

De nieuwe opties contracten zullen beschikbaar zijn na goedkeuring door de regelgevende instanties en zullen investeerders toegang bieden tot een belangrijk, liquide en transparant risicobeheerinstrument.

Europese verkiezingen cruciaal voor crypto toekomst

Ook in Europa zien we dat de politiek zich steeds meer met crypto bezig houdt. De Europese parlementsverkiezingen in juni 2024 zijn daarbij van groot belang voor de industrie, stelt Jag Kooner, hoofd derivaten bij Bitfinex.

De aankomende verkiezingen kunnen belangrijke invloed hebben op toekomstige regelgeving door Europese instellingen zoals de European Securities and Markets Authority (ESMA) en de implementatie van de Markets in Crypto-Asset Regulation (MiCA).

Een verschuiving naar een rechtse regering kan leiden tot strengere regels, terwijl een pro-crypto uitkomst de onlangs aangenomen MiCA-wetgeving zou kunnen versterken. Hoewel de MiCA al gedeeltelijk is ingevoerd, blijven er nog veel wetsvoorstellen in behandeling, zoals die van de European Banking Authority (EBA) voor stablecoins.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment