NVIDIA nu groter dan de complete Duitse aandelenmarkt

Louise de Graaf


NVIDIA, de grote leider op de chipmarkt, is op dit moment meer waard dan de complete Duitse beurs. “Duitsland was altijd een wereldleider op het gebied van technologie, engineering en innovatie. Vandaag is alleen NVIDIA al groter dan de complete market cap van de Duitse aandelenmarkt”, aldus Michael Arouet met een bijzondere statistiek.

Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen

Goud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderenGoud verbreekt records, Nederlanders krijgen goud voordeliger dan anderen

Hoe kan NVIDIA groter zijn dan de complete Duitse aandelenmarkt?

De reden hiervoor is dat we ons in het exponentiële digitale tijdperk begeven. Hierin is het mogelijk voor bedrijven om wereldwijd te opereren en complete markten te veroveren.

NVIDIA heeft een dusdanige voorsprong op de rest, dat het heel moeilijk is voor andere chipmakers om ze nog in te halen. Combineer dat met een flinke portie hype over kunstmatige intelligentie en je hebt een monsterbedrijf te pakken.

Niet iedereen is ervan overtuigd dat NVIDIA deze groei kan volhouden. Frankfurter claimt op Twitter dat NVIDIA een “marktfenomeen” is. Ze zullen snel crashen als de concurrentie weer in de buurt komt.

Ook groter dan bitcoin

Overigens is NVIDIA niet alleen groter dan de Duitse aandelenmarkt. De chipfabrikant is ook een stuk groter dan bitcoin. Waar NVIDIA een market cap van ongeveer 2,5 biljoen dollar kent, moet bitcoin het doen met een marktwaarde van ongeveer 1,35 biljoen dollar.

Wat dat betreft zou je zeggen dat bitcoin nog een hoop te groeien heeft. Die koers van 68.500 dollar voelt gigantisch, maar in feite is het nog niets als je bitcoin vergelijkt met bedrijven als NVIDIA, Apple en Microsoft.

Als bitcoin een met NVIDIA vergelijkbare market cap zou bereiken, dan zou er een koers van ruim 126.000 dollar op de borden staan voor de digitale munt. Dat zijn koersen waar we nu alleen maar van kunnen dromen.

Al lijkt bitcoin op dit moment bezig met een zogenaamde periode van consolidatie. Dat is een periode waarin de koersen vooral zijwaartse bewegen en mensen zich voorbereiden op de volgende grote koersexplosie (of daling).


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment