Nóg een solana ETF aangevraagd door miljardenbedrijf

Louise de Graaf


Misschien wel het grootste nieuws van de week kwam afgelopen donderdag; toen werd bekend dat een vermogensbeheerder de eerste aanvraag voor een Exchange Traded Fund (ETF) op basis van solana (SOL) heeft ingediend. Of de aanvraag zal worden goedgekeurd is nog maar de vraag. Toch is er al een tweede aanvraag bijgekomen.

Wereldprimeur: Nederlands carbon crypto bedrijf breekt miljardenmarkt open

Wereldprimeur: Nederlands carbon crypto bedrijf breekt miljardenmarkt openWereldprimeur: Nederlands carbon crypto bedrijf breekt miljardenmarkt open

Solana koers stijgt na aanvraag spot-ETF

Afgelopen donderdag was de eerste aanvraag afkomstig van VanEck, die graag een spot-ETF voor solana in de Verenigde Staten wil. Het is de eerste aanvraag voor zo’n soort ETF, want tot nu toe durfden vermogensbeheerders geen aanvragen voor solana-beursfondsen aan.

Bovendien zijn er tot nu toe überhaupt alleen aanvragen voor spot-ETF’s op basis van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) ingediend. Van beide zijn de meeste beursfondsaanvragen inmiddels goedgekeurd, maar dat heeft een behoorlijke tijd geduurd.

Toch was het niet zo’n enorme verrassing dat solana de voorkeur zou hebben. De markt zou solana als onderdeel zien van ‘de grote drie’, samen met bitcoin en ethereum, volgens een Amerikaanse crypto-vermogensbeheerder.

Op de dag van de eerste aanvraag steeg de solana koers met zo’n 10%. Vrijdag was helaas een minder positieve dag, want toen leverde de koers weer ruim 6% in.

Ook 21Shares wil Solana beursfonds

De aanvraag van het tweede Amerikaanse solana-beursfonds is van 21Shares, volgens een zogeheten S-1-formulier dat nu bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ligt. Het beoogde beursfonds zal de naam ‘21Shares Core Solana ETFdragen. Net als de al ingediende aanvraag door VanEck, zal dit fonds een ‘spot-ETF’ zijn en dus de daadwerkelijke SOL-coins als onderliggende waarde hebben.

De ETF zal na goedkeuring worden verhandeld op de Cboe BZX Exchange. Het bijbehorende trustfonds zal CSC Delaware Trust Company zijn, en als custodian wordt Coinbase Custody genoemd. Wel moet de SEC zowel deze aanvraag als die van VanEck nog goedkeuren; dat kan nog maanden duren.

21Shares diende zijn aanvraag op vrijdag in, en sindsdien is de koers bezig met een langzaam herstel. Solana staat nu op 142 dollar per coin, wat ‘nog maar’ 82% van de all-time high uit 2021 vandaag is.


Post Views: 204

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment