Nieuwe memecoin stijgt 2.500% en crasht binnen uur na hack van actrice

Louise de Graaf


Actrice Sydney Sweeney heeft recent haar X-account wederom verloren aan een pump-and-dump scam. Sydney Sweeney leek dinsdagmiddag opnieuw het slachtoffer te zijn van een crypto gerelateerde X-hack. Het prominente account van de actrice begon agressief te promoten voor een nieuwe Solana (SOL) memecoin.

Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis

Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratisNa regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis

Sweeney spamt X vol

Op dinsdag rond de klok van 2 begon Sweeney’s account een lawine van berichten te plaatsen over een nieuw gecreëerde Pump.fun memecoin genaamd SWEENEY. Zij beweerde in de X-berichten dat de token een officiële uitgave was van de filmster. Sweeney’s account begon ook overvloedige crypto termen te gebruiken, waarbij de actrice werd aangeduid als de “Queen of Sol”.

Veel X gebruikers leken zich volledig bewust te zijn dat de berichten waarschijnlijk een scam waren. Hoewel ze wisten dat de token waarschijnlijk door hackers was gecreëerd, dachten ze toch dat ze winst konden maken door de verwarring en opwinding die werd gegenereerd. Het is niet de eerste keer dat Sweeney een X-hack heeft doorgemaakt. In januari gebruikten hackers het account van de actrice om de seksueel getinte Solana memecoin MILK te promoten.

Zelfde cryptoscammers slaan weer toe

De prijs van SWEENEY schoot in de eerste 15 minuten met meer dan 2.500% omhoog. Vervolgens zakte de prijs van de memecoin in het volgende uur weer naar $0. In die korte periode zag de token echter een verbazingwekkend handelsvolume van $13,6 miljoen.

In de afgelopen weken hebben verschillende beroemdheden, waaronder 50 Cent en Hulk Hogan, soortgelijke aanvallen ondervonden. Deze aanvallen leidden steevast naar schimmige, door Pump.fun gegenereerde Solana memecoins. Even later gaven de makers van het Telegram-kanaal van de SWEENEY memecoin openlijk toe haar account te hebben gehackt. Zij beweren verder verantwoordelijk te zijn voor het hacken van andere beroemdheden, waaronder 50 Cent en Hulk Hogan.

Meer Hacks beroemdheden op komst?

De hackers zijn al verder gegaan met hun volgende truc. In hun Telegram-kanaal claimen ze dat ze van plan zijn binnenkort een andere beroemdheid te hacken. Het zou gaan om een nog “populairdere persoon” dan Sweeney. Slimme cryptohandelaren zouden kunnen instappen op het laagste punt van die munt via een voorverkoop.

Het vertrouwen in de mogelijkheid om te profiteren van een crypto-scam lijkt echter beperkt. Tot op het moment van schrijven heeft nog niemand het aanbod van de hackers geaccepteerd.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Hype Memecoin beroemheden

De hacks zijn ontstaan nadat verschillende minder bekende beroemdheden zich hebben gewend tot het promoten van hun eigen cryptomunten.

Mediapersoonlijkheid Caitlyn Jenner en rapper Iggy Azalea hebben beide Solana-gebaseerde memecoins gelanceerd en gesteund. Beide persoonlijkheden claimen dat zij zelf de dupe zijn geworden van Sahil Arora. Hij zou memecoins namens hen hebben gelanceerd en gepromoot om zijn eigen slaatje eruit te slaan. Hij is inmiddels van X verbannen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment