Nieuwe bitcoin beursfondsen bereiken gigantische 100.000 BTC mijlpaal

Louise de Graaf


Twee weken geleden kondigde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan dat maar liefst tien bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) goedkeuring kregen om de Amerikaanse beurzen te betreden. Grayscale’s fonds (GBTC) bestond daarvoor al als regulier trustfonds, en dus zijn er negen nieuwe fondsen in het leven geroepen. Zij hebben samen al meer dan 100.000 bitcoins bij elkaar verzameld.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Gigantische mijlpaal voor bitcoin ETF’s

CC15Capital deelde eerder vandaag op sociale mediaplatform X, zoals het elke dag doet, de laatste stand van zaken wat betreft de bitcoin holdings van alle ETF-uitgevers.

Zonder de laatste updates van BlackRock, Valkyrie, WisdomTree en Grayscale bezitten alle beursfondsen bij elkaar opgeteld 536.696 BTC.

Aangezien GBTC al actief was, had het op de eerste handelsdag al een totaal van 617.079 BTC in handen. Dit aantal is iedere handelsdag afgenomen, en afgelopen maandag werd er een totaal van 536.695 BTC geregistreerd.

Alle andere negen beursfondsen zien iedere handelsdag hun BTC-bezit groeien. Het totale vermogen van alle ETF’s, behalve die van Grayscale, bereikte op maandag 108.473 BTC. Een dag later is deze gestegen tot 114.9734 BTC, maar dit betreft niet alle laatste cijfers.

Gisteren kon je lezen dat blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence de walletadressen van BlackRock, Bitwise, Fidelity en Franklin Templeton heeft geïdentificeerd. BlackRock’s bezit komt momenteel uit op 39.925 BTC.

Zonder rekening te houden met de recente cijfers van Valkyrie en WisdomTree, zou het gezamenlijke BTC-bezit van alle ETF’s, met uitzondering van Grayscale, oplopen tot 120.772 bitcoins.

Tegen de huidige bitcoin koers draagt deze totale stapel een waarde van meer dan 4,8 miljard dollar.

De ETF’s van vermogensgiganten BlackRock en Fidelity zijn veruit het meest populair van de negen nieuwe fondsen.

BTC holdings met Grayscale’s ETF meegerekend

Wanneer de uitstroom van Grayscale wordt meegerekend, komt de totale netto-instroom sinds de massa-goedkeuring uit op meer dan 26.000 bitcoins.

Alle elf ETF’s hebben samen meer dan 650.000 bitcoins in beheer. Dit komt overeen met bijna 26 miljard dollar.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment