Nieuwe Bitcoin aankoop verdubbelt winst voor MicroStrategy

Louise de Graaf


Uit een nieuw persbericht blijkt dat softwarebedrijf MicroStrategy een nieuwe lading aan bitcoin (BTC) aanschaft. Het gaat om 11.931 aan BTC dat wordt gekocht voor een bedrag van $786 miljoen.

Crypto Ontbijt: Bitcoin scam dump, Trump wil alle BTC & supermunt uitgesteld

Crypto Ontbijt: Bitcoin scam dump, Trump wil alle BTC & supermunt uitgesteldCrypto Ontbijt: Bitcoin scam dump, Trump wil alle BTC & supermunt uitgesteld

MicroStrategy en BTC

MicroStrategy is het bedrijf met de meeste bitcoins in bezit. Eind april bezat het bedrijf al 214.400 aan BTC. Met deze laatste aankoop komt het totale aantal bezittingen op 226.331 bitcoins te staan. Met de huidige koers van ongeveer $64.000 staat de totale waarde op ongeveer $14,5 miljard.

De financiering werd mogelijk gemaakt met behulp van een converteerbare obligatie-uitgifte van $800 miljoen aan institutionele beleggers. Deze uitgifte begon met een geplande omvang van $500 miljoen, werd verhoogd naar $700 miljoen en sloot uiteindelijk op $800 miljoen.

De bitcoin strategie lijkt voorlopig zijn vruchten af te werpen. Het softwarebedrijf begon al in 2020 met het accumuleren van de digitale munt en kocht ze voor een gemiddelde prijs van $36.798 per stuk. Daarmee komt de totale investering op $8,33 miljard te staan en heeft het bedrijf een winst van meer dan $6 miljard op papier.

Als gevolg van de succesvolle strategie zijn de aandelen van MicroStrategy ongeveer tien keer zo veel waard geworden. Ook andere bedrijven volgen nu dezelfde strategie, zoals Semler Scientific. De aandelen van Semler zijn meer dan 60% gestegen sinds het bedrijf eind mei zijn eerste BTC aankopen had bekendgemaakt.

Duitse overheid verplaatst bitcoins

Ook overheden lijken zich ondertussen te bemoeien met bitcoin. Zo heeft de Duitse overheid gisteren de crypto gemeenschap verrast door voor honderden miljoenen dollars aan BTC te verplaatsen. Deze stap heeft geleid tot veel speculatie onder investeerders over mogelijke marktbewegingen.

Duitsland bezit sinds januari ongeveer 50.000 BTC, wat het heeft verkregen via gerechtelijke inbeslagnames van criminele activiteiten, waaronder de exploitanten van de piraterijwebsite Movie2k.to.

Gisteren werden 6.500 BTC ter waarde van meer dan $425 miljoen verplaatst, waarvan 1.000 BTC naar de crypto exchanges Kraken en Bitstamp werden gestuurd. Dit heeft zorgen gewekt over een mogelijke verkoopgolf die de bitcoin prijs verder zou kunnen drukken. De markt reageerde onmiddellijk met een daling van de bitcoin prijs van boven $66.000 naar onder $65.000.


Post Views: 26

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment