Nieuwe Actros L Edition 3 voor Hoogwout • TTM.nl

Louise de Graaf


Bergingsbedrijf Hoogwout neemt een exclusieve truck in gebruik voor de internationale repatriëring van voertuigen: de Mercedes-Benz Actros L in Edition 3-uitvoering. “Dit is de enige Actros Edition 3 waarvan het trekkende gedeelte capaciteit biedt voor 3 personenauto’s”, vertelt Jeroen Smit van Gomes Noord-Holland.

Chauffeur Dennis Ton gaat met deze speciale Actros voertuigen bergen in heel Europa. Wagenparkbeheerder Jos Hotting van Hoogwout: “Dennis rijdt al heel zijn werkende leven voor ons en dit is de laatste nieuwe truck voor zijn pensioen. Zodoende besloten we deze Mercedes-fanaat te verwennen met het absolute summum op truckgebied.”

Custom

De Actros L Edition 3 die in gebruik is genomen is in veel opzichten een unieke auto. Jeroen Smit, Key Accountmanager Trucks bij dealer Gomes Noord-Holland, legt uit: “De Edition 3, op zich al een zeer exclusieve verschijning, is zo goed als altijd uitgevoerd als trekker, maar dit is een 480 pk sterk, rondom luchtgeveerd, Lowliner chassis. Hierdoor kunnen auto’s in de hoogte geladen worden. Bovendien heeft deze een custom opbouw, waardoor op het trekkende gedeelte van de combinatie 3 auto’s mee kunnen. Er is geen enkele Actros L Edition 3 die zo is uitgerust. Dan is er ook nog een op maat gemaakte aanhangwagen waarop de berger eveneens 3 auto’s kwijt kan. Deze is gespoten in de typische Edition 3-tint Maansteen Grijs. Dit, naast de vele speciale optische aanpassingen, maakt het nieuwe repatriëringsvoertuig van Hoogwout tot een waar unicum in de truckwereld.”

De aflevering van deze speciale Actros L Edition 3 is een logisch gevolg van een sterke en verregaande samenwerking tussen Hoogwout Berging en Gomes Noord-Holland. Smit: “Hoogwout is onze partner voor het operationele gedeelte van de berging van alle auto’s van onze klanten. Collega Dennis Ton rijdt daarbij al jaren op een Actros en is ambassadeur voor het merk: als truckvlogger deelt hij namelijk video’s van zijn bergingsavonturen door heel Europa. Omdat het trekkende gedeelte en de trailer gemakkelijk los te koppelen zijn, heeft hij de flexibiliteit om op de meest bijzondere plekken te komen. Toen Maarten Pels (directeur Hoogwout, red.) vertelde dat hij iets speciaals zocht voor de laatste dienstjaren van Dennis zei ik meteen: “Als je écht het maximale wilt doen, dan kun je de Actros Edition 3 overwegen. Ik vertelde over de zeer luxe uitrusting en de gelimiteerde oplage van 400 stuks. “Ga het maar regelen”, zei Maarten.”

“Zoals de chauffeur het wil”

Bij de opbouw van een speciale bergingscombinatie als deze komt veel kijken. Jos Hotting, wagenparkbeheerder bij Hoogwout Berging, legt uit: “Tijhof Autotransportsystemen uit Almelo heeft de combinatie technisch tot in de puntjes op elkaar laten aansluiten en het – zoals altijd – precies zo gedaan als wij het willen. Zo is bijvoorbeeld de brandstoftank een aantal centimeter verplaatst, om net even meer bergruimte te creëren voor de chauffeur. Vervolgens hebben de heren van Gomes het geheel helemaal naar onze smaak ingericht: de truck is in de huisstijl van Hoogwout voorzien van lichtbak, verstralers en werklampen. Die laatste zijn nog eens extra bijzonder, omdat ze zijn ingebouwd in het plaatwerk. In plaats van opbouw kiezen we daar wel vaker voor: het geeft een nette uitstraling. Normaal gesproken is al ons materieel uitgevoerd in knalgeel, maar voor deze wilden we graag een uitzondering maken. De herkenbare, exclusieve kleur hebben we doorgevoerd in de trailer. Zo blijft het een échte Edition 3.”

 Probleemloze kracht

Jos Hotting is blij met het resultaat. Hij vertelt: “Gomes en Tijhof hebben geweldig werk verricht. Hierbij wil ook nog even vermelden dat ik zeer te spreken ben over de service, kennis en toewijding van afleverspecialist Joey Grandiek en monteur Tiemen Groot. Zij stonden altijd voor ons klaar, namen onze wensen steeds mee en boden  inzicht en flexibiliteit. En ik was al tevreden hoor, over Mercedes-Benz Trucks en Gomes: de vorige Actros van Dennis is nu ruim 7 jaar in gebruik en heeft er bijna een miljoen kilometer op staan. In die tijd is deze truck een ronduit probleemloze kracht geweest in ons wagenpark. Er is eens een turbo vervangen en een radiator, maar dat was het ook wel. Met zo’n kilometerstand vind ik dat indrukwekkend. Deze nieuwe truck zal het ook weer goed gaan doen. Het begin is in elk geval goed: ik heb Dennis nog nooit zo happy gezien!”

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment