Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt

Louise de Graaf


Binnenkort is het weer zover, Bitcoin Pizza Day. Op 22 mei wordt gevierd dat er voor het eerst iets is gekocht met bitcoin (BTC) als valuta. Voor een luttele 10.000 BTC (momenteel 600 miljoen euro waard) kocht een Amerikaanse man twee pizza’s. Dankzij deze transactie in 2010 wordt 22 mei wereldwijd gevierd door menig cryptohandelaar.

Over pizza gesproken, bij Crypto Insiders loopt nog steeds de New York Pizza giveaway. Dit is een actie waarbij onze trouwe lezers vreemde verhalen omtrent crypto via Instagram met ons delen. Wanneer deze gepubliceerd worden, verdient de anonieme schrijver twee pizza’s van New York Pizza.

Amerikaanse inflatiedata stuurt bitcoin koers duizenden dollars omhoog

Amerikaanse inflatiedata stuurt bitcoin koers duizenden dollars omhoogAmerikaanse inflatiedata stuurt bitcoin koers duizenden dollars omhoog

Van 50 euro naar 25 duizend euro en weer terug

Uit het verhaal van vandaag valt een wijze les te trekken. Het betreft een cryptoinvesteerder die een gokje wilde wagen. De trader investeerde op 21 april 2021 50 euro in een memecoin, bonfire. Dit is een BEP-20 token, beschikbaar op het Binance platform. Bonfire bestond nog niet lang en dankzij deze transactie behoorde de Nederlandse cryptofanaat bij de eerste 50 houders van bonfiremunten.

Twee weken later zat de handelaar met zijn familie voor Moederdag aan tafel. Zijn 50 euro in bonfirecrypto was in waarde omhoog geschoten tot wel 20 duizend euro. Hij wilde nog niet verkopen en hield zijn portemonnee gesloten. Later steeg de waarde van zijn recentelijk verkregen munten zelfs tot 25 duizend euro.

Hoogmoed komt voor de val

Omdat de Nederlander droomde van de absolute hoofdprijs, bleef de handelaar holden. Een aantal dagen later stortte de prijs van de munt echter in. In een verwoede poging toch nog aan het langste eind te trekken, werden de munten niet verkocht en zag de eigenaar met eigen ogen hoe zijn eens glanzende fortuin terugviel in waarde. In augustus werd de lading bonfiremunten uiteindelijk verkocht voor slechts duizend euro.

Wat is jouw crypto verhaal?

Heb jij zelf ook een opmerkelijke ervaring binnen de crypto-wereld die je graag met ons en de lezers van Crypto Insiders deelt? Stuur ons een berichtje via Instagram met jouw verhaal, en wie weet schrijven we hierover. In dat geval krijg jij 2 pizza’s van New York Pizza.

Uiteraard zal je anoniem worden vermeld. Mocht je alsnog graag benoemd worden, is dat natuurlijk ook mogelijk.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment