Near Protocol cryptonetwerk gaat overstap maken naar AI

Louise de Graaf


Veel AI tokens, zoals fetch.ai (FET), zijn de afgelopen tijd enorm gestegen door de interesse van handelaren in AI. Er zijn veel bedrijven bezig met het toepassen van Artificial Intelligence (AI). Het lijkt erop dat near protocol (NEAR) van plan is om ook een overstap te maken naar AI.


Solana verslaat koploper Ethereum met meeste betalingen

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

AI overstap in de komende tijd

Illia Polosukhin, mede-oprichter van NEAR, heeft bij een virtuele bijeenkomst interessante aankondigingen gepresenteerd aan haar medewerkers. Het bedrijf is van plan om een aantal experts in te huren om te kijken naar AI mogelijkheden binnen als onderdeel van de drie tot zes maanden durende roadmap. Een roadmap is een routekaart die gebruikt wordt door organisaties waarvan de doelen van een project en belangrijke taken of mijlpalen op een tijdlijn te zien zijn.

NEAR heeft al ervaring met AI

NEAR gelooft namelijk dat de integratie van AI in blockchain een belangrijk onderwerp is. Zo wil NEAR zich blijven ontwikkelen om een goede positie te behouden op de cryptomarkt. Vorige maand was Polosukhin nog aanwezig op de Nvidia conference met de titel ‘Transforming AI’ en verdubbelde de prijs van NEAR.

Verder is het bedrijf goed ervaren op het gebied van AI expertise. Polosukhin is een onderzoeker op het gebied van AI en software-ingenieur die de zogenoemde ‘Transformer’-architectuur heeft gebouwd. Deze architectuur wordt gebruikt in AI-systemen zoals ChatGTP.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Hoe NEAR AI wil gebruiken

Door gebruik te maken van near.ai en open-source principes streeft NEAR ernaar om AI toepassingen toegankelijker te maken binnen zijn gedecentraliseerd ecosysteem en non-profit karakter. NEAR benadrukt het belang van het creëren van waarde in een open en onvoorwaardelijke omgeving, in tegenstelling tot bedrijven die gericht zijn op winst.

NEAR heeft de afgelopen zijn ‘chain-abstraction’-verhaal extra onder de aandacht gebracht bij gebruikers. Dit is gericht op het vereenvoudigen van de gebruikerservaring in de cryptowereld en daarbij helpt AI het te versterken. Met AI kan NEAR de ontwikkeling versnellen en het gebruiksgemak verbeteren. De visie, een gedecentraliseerd web waarin gebruikers volledige controle hebben over hun gegevens en interacties, komt zo binnen handbereik.


Post Views: 35Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment