Morgan Stanley zet spoedig in op bitcoin ETF’s, volgens geruchten

Louise de Graaf


Met de lancering van de Amerikaanse bitcoin spot ETF’s zijn de poorten naar bitcoin officieel geopend voor institutionele investeerders. Maar de instroom aan kapitaal die we tot dusverre hebben gezien lijkt slechts het begin te zijn. Veel vermogensbeheerders en banken zijn namelijk nog helemaal niet begonnen met het aanbieden van de bitcoin beursfondsen. Hier komt volgens geruchten binnen enkele weken verandering in.

Volgens een gerucht dat momenteel te ronde gaan zal de Amerikaanse bank Morgan Stanley binnen twee weken de bitcoin ETF’s lanceren op diens broker platform.


Bitcoin krabbelt op, maar koers blijft in groot gevaar

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Morgan Stanley gaat bitcoin ETF’s aanbieden aan klanten

Dit nieuws werd op maandag via X openbaar gemaakt door een crypto commentator bekend als Andrew.

“Meerdere bronnen bevestigen dat Morgan Stanley binnen twee weken bitcoin ETF’s zal lanceren op diens platform,”

Aldus Andrew, die zegt dat bronnen afkomstig zijn van Morgan Stanley zelf, uitgevers van de bitcoin ETF’s en juristen van beide partijen.

Morgan Stanley behoort tot de grootste banken ter wereld. Met in totaal $1,5 biljoen aan assets in beheer staat de Amerikaanse bank op plek vier als het gaat om grootste investeringsbanken wereldwijd.

De bank is overigens niet vreemd van bitcoin. In 2021 gaf de bank zijn klanten al blootstelling aan BTC door middel van externe crypto fondsen van Galaxy Digital en NYDIG.

Nieuwe golf van kapitaal in aankomst

Tot dusverre stroomde er al miljarden dollars de bitcoin ETF’s in. Maar zoals gezegd is dit pas het begin. De volledige potentie van de bitcoin beursfondsen zal gerealiseerd worden zodra grote geregistreerde investeringsadviseurs en broker platforms van de grote investeringsbanken overstag gaan. 

Naast Morgan Stanley gaan er ook geruchten rond dat de Amerikaanse banken Merrill Lynch en Wells Fargo spoedig de bitcoin ETF’s aan hun klanten zullen gaan aanbieden. Met het laatste nieuws over Morgan Stanley lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuwe golf van vraag naar de bitcoin ETF’s op gang komt.

Welke bitcoin ETF’s Morgan Stanley precies zal introduceren op diens broker platform is onbekend. De twee populairste bitcoin ETF’s zijn IBIT van Blackrock en FBTC van Fidelity.

 


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment