MicroStrategy bedacht creatieve manier om meer bitcoin te kopen

Louise de Graaf


Op dit moment bezit MicroStrategy ongeveer 1% van de totale bitcoin voorraad ter wereld. Als spreker op de 2024 Abundance 360 Summit legt hij uit hoe hij zo ver is gekomen.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy, deelt inzichten

In een video legt Saylor uit hoe hij aandeelhouders van MicroStrategy heeft aangeboden om hun aandelen terug te kopen tegen een premium prijs. Saylor wist dat hij creatief moest zijn om nog meer bitcoin op de balans te krijgen. De bedoeling was om met een Dutch auction model ongeveer $250 miljoen dollar aan eigen aandelen op te kopen tegen een premium prijs van $140 i.pv. de koers destijds van $122.

Dit bericht kwam uit nadat Saylor voor ongeveer 9.245 bitcoins had gekocht ter waarde van $623 miljoen dollar. Totaal heeft MicroStrategy nu zo’n 214.246 BTC op de balans staan, met een waarde van ongeveer $13.7 miljard dollar op het moment van schrijven.

Aandelenkoers MicroStrategy 180% gestegen dit jaar

MicroStrategy, een bedrijf dat eigenlijk als een proxy voor bitcoin kan worden beschouwd, is dit jaar alleen al met 180% gestegen op de beurs. In 2023 deed het bedrijf ook al goede zaken met een 346% stijging in de genoteerde koers. 

Saylor meldde in een interview met CNBC afgelopen week dat bitcoin goud “zou opeten”. Hij stelde dat steeds meer institutionele investeerders bitcoin zouden gaan toevoegen aan hun portfolio’s omdat het nu officieel verhandelbaar is op de beurzen. Hij is ook bullish op de aankomende halving in april, wat de verkoopdruk zou verminderen.


Bitcoin koers onder $56.000 ‘is catastrofaal’, maar niet voor iedereen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Saylor is enorm positief over bitcoin

“Ik blijf voor altijd de top kopen, bitcoin is de exit strategie,” zei Saylor vorige maand. Bitcoin is sterker dan goud op dit moment, stelt hij.

“Wij geloven dat er geld blijft stromen in dit asset, vooral omdat bitcoin superieur is ten opzichte van andere opties in dezelfde assetklasse, om die reden zien wij geen reden de winnaar te verkopen in ruil voor verliezers.”

Vervolgens verteld hij:

“De prijs van bitcoin zal mee omhoog moeten gaan om de vraag tegemoet te komen”, zegt Saylor. “Dat gaat er nu gebeuren de komende tijd voor deze asset klasse.”


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment