Mercedes-Benz levert laadpaal bij e-truck • TTM.nl

Louise de Graaf


Mercedes-Benz Trucks biedt zijn klanten nu ook de mogelijkheid om laadstations aan te schaffen naast de elektrische trucks van het merk uit Stuttgart. Alpitronic is daarbij strategische partner voor de laadstations.

Mercedes-Benz Trucks heeft naar eigen zeggen een ‘holistisch ecosysteem’ ontwikkeld dat advies- en infrastructuurdiensten omvat om klanten bij de energietransitie te ondersteunen. Mercedes-Benz Trucks biedt zijn klanten nu naast batterij-elektrische voertuigen ook de mogelijkheid om snellaadstations bij de dealer aan te schaffen.  Het pakket ‘Depot Charging’ omvat advies, verkoop van hardware en technische service. Gekwalificeerde Mercedes-Benz Trucks partners kunnen op verzoek ook de installatie uitvoeren. Het doel is om een soepel laadproces en een hoge beschikbaarheid van de voertuigen te garanderen. Mercedes-Benz Trucks wil klanten een kosteneffectief totaalpakket bieden voor de overgang naar elektrische mobiliteit, dat alles omvat van energieopwekking tot geschikte laadinfrastructuur. De lancering vindt eind mei 2024 plaats in Duitsland met proefprojecten bij verschillende dealers, gevolgd door een roll-out, waarbij geleidelijk meer Europese landen worden toegevoegd.

Mercedes-Benz Trucks fungeert binnen zijn eConsulting-diensten van oudsher als brug tussen transportbedrijven en aanbieders van laadoplossingen. Door de integratie van advies, laadstations en laadpaaldiensten in het portfolio van Mercedes-Benz Trucks, kunnen klanten hun coördinatie aanzienlijk verminderen, omdat ze nu nog maar één centraal aanspreekpunt hebben voor hun elektrische trucks en bijbehorende laadoplossingen. Daimler Truck levert het volledige laadsysteem aan de klant in het kader van een zogenaamde ‘single-invoice’-transactie. Een van de voordelen van deze methode zijn kortere levertijden en kostenbesparingen. Daimler Truck Financial Services DTFS ondersteunt klanten en dealers door financieringsoplossingen voor de laadinfrastructuur aan te bieden.

Stina Fagerman, hoofd Marketing, Verkoop en Services bij Mercedes-Benz Trucks: “We zijn al jaren een pionier in de branche met ons brede advies over de elektrificatie van wagenparken. Onze eConsulting-diensten zijn in de loop der jaren voortdurend verfijnd door middel van een uitgebreide klantenovereenkomst. Als leverancier van advies en laadstations voor depots voldoen we aan een belangrijke vraag van klanten. Hiermee willen we de overgang naar elektrische mobiliteit voor onze klanten nog makkelijker maken.”

Alpitronic is de strategische partner voor de laadstations: Alpitronic werd in 2009 opgericht in Zuid-Tirol. Sinds 2017 heeft het bedrijf, waarvan het DNA ligt in de ontwikkeling van vermogenselektronica, zich gericht op de ontwikkeling en productie van de “Hypercharger” modelserie. De term kenmerkt de productlijn van modulaire en zeer geavanceerde DC snellaadoplossingen. De snellaadstations van Alpitronic worden de keuze bij uitstek voor veel beheerders van openbare snellaadinfrastructuur.

Het bedrijf beweert zich gepositioneerd te hebben als een van de belangrijkste marktaanbieders in Europa. Dit is vooral te danken aan de hoge vermogensdichtheid en betrouwbaarheid van haar producten. Een andere belangrijke succesfactor is het uitgebreide servicenetwerk met meer dan 200 servicetechnici in heel Europa die een probleemloze service garanderen. Bovendien garandeert het modulaire ontwerp van de producten een eenvoudige installatie en onderhoud.

Met de eConsulting service, die deel uitmaakt van het uitgebreide ecosysteem gericht op het verbeteren van de totale kosten met betrekking tot elektrische vrachtwagens, helpt Mercedes-Benz Trucks klanten al enige tijd bij het elektrificeren van hun wagenparken en depots. De focus ligt op advies over elektrische vrachtwagens en het plannen, bouwen en ontwerpen van laadinfrastructuur voor depots, naast de aansluiting op het elektriciteitsnet. Daarnaast kunnen de consultants van Mercedes-Benz Trucks helpen bij het vinden van mogelijkheden voor overheidsfinanciering voor infrastructuur en voertuigen.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment