Memecoins onderuit, PayPal op Solana, Crypto op NYSE & meer

Louise de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen die afgelopen nacht in de crypto wereld hebben plaatsgevonden.

Zo ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Vandaag gelanceerde crypto token verwacht de top 20 te halen

Vandaag gelanceerde crypto token verwacht de top 20 te halenVandaag gelanceerde crypto token verwacht de top 20 te halen

Memecoins dalen flink

De cryptomarkt kleurt weer rood vandaag. Bitcoin (BTC) maakte gisteren een forse duik en het lukt vanochtend niet om de $68.000 te heroveren. Bitcoin zakt met 1% naar $67.820.

Ethereum (ETH) daalt met bijna 3% naar $3.750 en solana (SOL) met 3,6% naar $166. Het zijn vooral de memecoins, die eerder deze week hard stegen, nu de hardste klappen vangen. Dogwifhat (WIF), pepe (PEPE) en floki (FLOKI) dalen meer dan 10% en bonk (BONK) zelfs meer dan 20%.

Er is een uitzondering: notcoin (NOT) stijgt juist met 24%. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Bitcoin-ETF’s zien voor 13e dag op rij instroom

Het was gisteren ook geen indrukwekkende dag voor de relatief nieuwe bitcoin-ETF’s. Hoewel de beursfondsen een netto-instroom zagen voor de dertiende handelsdag op rij, was het gisteren de kleine instroom van die dertien dagen.

De netto-instroom kwam gisteren op 28,3 miljoen uit. De bitcoin-ETF van Grayscale zag voor de tweede dag op rij een netto-uitstroom. Deze kwam op 31,1 miljoen uit.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Lanceren de ethereum-ETF’s in juni?

De grote vraag op de markt is momenteel: wanneer lanceren eigenlijk de goedgekeurde ethereum-ETF’s?

Dat wordt mogelijk eind juni, speculeert de markt. De reden hiervoor is dat BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, zijn aangepaste aanvraag heeft ingediend.

Dit is volgend ETF-expert Eric Balchunas een goed teken omdat het toont dat er vooruitgang is. Balchunas verwacht dat andere vermogensbeheerders snel zullen volgen. Zelf gokt hij op een lancering in begin juli.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

PayPal’s nieuwe stablecoin lanceert op Solana

Bijna een jaar geleden lanceerde PayPal, de enorme online betalingsdienst, zijn eigen stablecoin op het Ethereum-netwerk.

Nu volgt ook de lancering op het Solana-netwerk. Het valt ondertussen gebruikers op dat de stablecoin op Solana enkele unieke privacy functies ondersteunt.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Mastercard lanceert nieuwe crypto-netwerk in Europa

Mastercard introduceert een nieuw peer-to-peer (P2P) netwerk voor crypto. Het netwerk, genaamd Mastercard Crypto Credential, zal beschikbaar zijn voor gebruikers in Europa en Latijns-Amerika.

Gebruikers kunnen binnen dit netwerk aliassen gebruiken voor hun transacties. Deze aliassen, korte benamingen voor crypto-wallets, zijn vergelijkbaar met de adressen die door de Ethereum Name Service (ENS) op het Ethereum-netwerk worden aangeboden.

Dit moet het versturen van crypto gemakkelijker en toegankelijker maken voor een breed publiek.

Opkomst van Nederlandse stablecoin crypto – waarom DUCA anders is

Opkomst van Nederlandse stablecoin crypto - waarom DUCA anders isOpkomst van Nederlandse stablecoin crypto - waarom DUCA anders is

Crypto fusie van AI supertoken krijgt een lanceerdatum

Drie grote projecten gericht op crypto en AI gaan fuseren. Fetch.ai (FET), singularitynet (AGIX) ocean protocol (OCEAN) willen samensmelten tot een enorme AI supermunt.

De nieuwe munt, genaamd artificial superintelligence alliance (ASI), zou dan een marktkapitalisatie hebben van maar liefst $7,5 miljard. Hiermee willen de projecten de strijd aangaan met de grote tech-giganten.

Inmiddels is een lanceerdatum bekendgemaakt voor de fusie: 13 juni.

Crypto Ontbijt: Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meer

Crypto Ontbijt: Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meerCrypto Ontbijt: Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meer

NYSE overweegt crypto

Tot slot meldt de New York Stock Exchange (NYSE), de grootste beurs ter wereld, dat het overweegt om cryptohandel te omarmen. De president van NYSE, Lynn Martin, meldt echter dat dan eerst de regelgeving voor crypto duidelijker moet in de VS.

Tom Farley, Martin’s voorganger, meldt in dat hij verwacht dat de regelgeving duidelijker zal worden in de komende paar jaar. Ondertussen lanceert NYSE in samenwerking met CoinDesk indices voor bitcoin opties op het platform.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment