Memecoin die met ChatGPT is geschreven tikt $638 miljoen aan

Louise de Graaf


Memecoins zijn de laatste tijd in trek. Het is onder andere te zien bij de forse stijgingen van Pepe (PEPE) en Floki (FLOKI). Een meme project viel ook op en heeft wel een heel opmerkelijk verhaal. De digitale munt Turbo (TURBO) werd een jaar geleden gecreëerd door Rhett Manking en gebruikte daarbij de hulp van ChatGPT. Vervolgens werd het miljoenen waard.

Op de site van de meme coin is te lezen dat de gebruiker Rhett Mankind begon met een initiële investering van $69. In april 2023 kwam de token tot leven. Hij gebruikte daarbij creatieve prompts om ChatGPT instructies te geven om de token te maken.

Manking documenteerde vervolgens het proces van het maken van de mem ecoin en deelde dit op social media. Via polls werd het publiek meegenomen in het proces en konden ze gezamenlijk de naam en mascotte kiezen.

Tussen de top 150 crypto’s

Het duurde niet lang voordat Turbo veel waard werd. Op 28 mei steeg de prijs van de digitale munt naar een nieuwe all-time high (ATH). Op het moment van schrijven noteert het een marktkapitalisatie van $638 miljoen en bevindt zich tussen de 150 grootste crypto’s.

Rhett beschreef het succes van Turbo aan het gedecentraliseerde proces dat eraan voorafging. Hij merkte op dat de populariteit hierdoor explodeerde omdat iedereen betrokken raakte en kon helpen met het implementeren van ideeën.

De keerzijde van meme coins

Niet elke meme coin is een succesverhaal. Een voorbeeld waar het slecht afliep is Normie (NORMIE), een veelbelovende meme project op het Base netwerk van de crypto exchange Coinbase.

De digitale munt werd afgelopen weekend getroffen door een ernstige exploitatie, waardoor de waarde in korte tijd met 99% daalde. De marktkapitalisatie daalde daarmee van $42 miljoen, naar slechts $200.000.

De aanval werd uitgevoerd door een hacker via een zogenaamde flash loan-kwetsbaarheid in het contract van de token. Dit is een beveiligingslek waarbij een aanvaller een niet-geverifieerde, direct terug te betalen lening gebruikt om de markt te manipuleren en winst te behalen voordat de lening binnen dezelfde transactie wordt terugbetaald.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment