Ledger waarschuwt voor verraderlijke scam

Louise de Graaf


Ledger, het bedrijf dat hardware wallets aanbiedt, gaf onlangs een waarschuwing op X over een nieuwe scam genaamd “address poisoning,” waarbij oplichters proberen fondsen te stelen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Wat houdt de crypto-oplichting in?

Address poisoning is een scam waarbij oplichters een kleine hoeveelheid cryptocurrency of een non-fungible token (NFT) naar de portefeuille van een gebruiker sturen. Hierdoor verschijnt hun adres in de transactiegeschiedenis van de gebruiker.

De oplichters hopen vervolgens dat de gebruiker per ongeluk dit adres kopieert en gebruikt voor toekomstige transacties, waardoor fondsen naar de oplichters worden gestuurd in plaats van naar de bedoelde ontvanger.

Het wordt nog verradelijker doordat de oplichters software gebruiken om adressen te maken die lijken op Ledger-adressen van gebruikers, met dezelfde eerste vier of vijf en laatste vier of vijf tekens. Dit is bedoeld om gebruikers te misleiden zodat ze geloven dat ze eerder fondsen naar dat adres hebben gestuurd.

Het advies van Ledger

Ledger gaf gebruikers verschillende adviezen. Als je denkt bijvoorbeeld dat een wallet is gecompromitteerd of als je een verdachte transactie opmerkt, raden ze aan deze te negeren.

Verder geven ze aan dat klikken of volgen van links in kwaadaardige NFT’s verder geen risico voor een wallet, tenzij je je 24-woord herstelzin deelt of een kwaadaardige transactie ondertekend met een Ledger apparaat. Als laatste geven ze aan dat je ongewenste tokens kunt verbergen door er met de rechtermuisknop te klikken en ‘verbergen’ te selecteren.

Trump donateurs geteisterd door oplichters

Donald Trump heeft aangekondigd dat zijn campagne voor de presidentsverkiezingen van 2024 crypto donaties zal accepteren. Dit besluit komt met aanzienlijke risico’s, zoals aangegeven door cyberveiligheid bedrijf Netcraft. Zo hebben ze tientallen frauduleuze websites geïdentificeerd die Trump-supporters proberen te misleiden.

Oplichters registreren domeinen met spelfouten, zoals “donalbjtrump.com”, die bijna exacte kopieën zijn van de officiële campagnewebsite. Deze frauduleuze sites gebruiken nep-betaalportalen, waardoor donaties naar oplichters gaan in plaats van naar de officiële campagne. De golf van frauduleuze websites nam toe na Trumps recente veroordeling. Supporters wordt aangeraden om extra waakzaam te zijn bij het doen van crypto donaties om niet slachtoffer te worden van deze scams.


Post Views: 8

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment