laden en lossen op het hoogste niveau (of juist laag bij de grond) • TTM.nl

Louise de Graaf


LiftBoxx introduceert LiftBoxx Docks, een nieuw transportsysteem waarbij laadbakken op elk niveau tussen straat en dockhoogte (160 cm) kunnen worden geladen en gelost.

LiftBoxx is een distributiesysteem met laadbakken die kunnen worden opgepakt en verplaatst door een bestelautochassis met een U-vorm. Bij de nieuwe variant LiftBoxx Docks kan het U-chassis verticaal scharnieren met behulp van een hydraulisch systeem. Zo brengt de chauffeur de bak op de gewenste hoogte voor laden of lossen. De laadbak blijft tijdens het heffen en dalen vergrendeld aan het chassis, en altijd waterpas.

Met dit Docks-systeem heeft LiftBoxx een oplossing ontwikkeld voor het gebruik van laadunits in situaties met meerdere typen afzetstations. De LiftBoxx Docks is geschikt voor het gebruik bij bijvoorbeeld bouwbedrijven, ziekenhuizen, de auto-industrie, horeca en recycling.

LiftBoxx laadboxen kunnen worden losgekoppeld en afgezet. Dankzij dit wisselsysteem kunnen meerdere boxen met één chassis een logistieke oplossing vormen. Omdat een laadklep niet nodig is, verloopt het laden en lossen zeer efficiënt. Een LiftBoxx-systeem is met name voordelig bij ritten met veel stops.

De LiftBoxxen zijn leverbaar met laadlengtes tussen 4000 en 5500 mm. De inwendige breedte van de laadruimte bedraagt 1800 mm. De inwendige hoogte is maximaal 3000 mm. Een Liftboxx-chassis kan boxen met uiteenlopende lengtes vervoeren.

De aandrijving van de LiftBoxx Docks geschiedt door een Fiat Ducato kopstuk met een motor op diesel, benzine, LPG of CNG. Het maximaal toelaatbaar gewicht van de LiftBoxx Docks bedraagt – naar wens van de klant – 5000 tot 6600 kg. Het netto laadvermogen kan variëren van 1500 tot ruim 3000 kg. LiftBoxx toert momenteel met een demo-voertuig door diverse landen.

Source link

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment