Komst ethereum ETF kan koers met 60% laten ontploffen volgens experts

Louise de Graaf


Vandaag wordt bekend of ethereum (ETH) bitcoin achterna zal gaan met de lancering van zijn eigen spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Er lijkt een grote kans te zijn dat meerdere aanvragen vandaag goedgekeurd zullen worden, wat een grote stap voorwaarts zou betekenen voor de adoptie van ‘s werelds grootste altcoin.

Mocht de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) daadwerkelijk groen licht verschaffen dan zou de koers volgens analisten de komende maanden tot wel 60% kunnen stijgen. In dat geval zou ethereum eenzelfde pad als bitcoin volgen, dat na de goedkeuring een enorme prijsrally heeft gezien.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

ETH koersexplosie bij ETF-goedkeuring

Volgens analisten van QCP Capital zou goedkeuring van ethereum spot ETF’s de prijs de komende maanden tot wel 60% op kunnen drijven, zo werd op socialmediaplatform Telegram gedeeld.

De voorspelling lijkt deels te zijn gebaseerd op het prijsverloop van bitcoin toen in januari een lading spot ETF’s de Amerikaanse beurzen betraden. Na twee weken aan neergaande prijsactie begon de bitcoin koers eind januari aan een weerzinwekkende stijging. In zo’n zes weken schoot de koers van zo’n $40.000 tot een all-time high van $73.800; een stijging van maar liefst 85%.

“Met een geïmpliceerde volatiliteit op vrijdag boven de 100%, verwacht de markt vuurwerk,” zei QCP. “De ETF van VanEck is genoteerd door de DTCC. Wij denken dat goedkeuring nu zeer waarschijnlijk is, met handel die al vanaf volgende week verwacht wordt.”

Geïmpliceerde volatiliteit meet de verwachting van de markt over toekomstige prijsschommelingen van een financieel instrument.

De ontwikkelingen in de race om een ethereum spot ETF hebben elkaar deze week in rap tempo opgevolgd. Terwijl eerst niemand leek te geloven in een positieve uitkomst deze week, maakte het sentiment maandagavond een ommekeer.

De SEC had de handelsbeurzen namelijk opgedragen om last-minute bijwerkingen door te voeren bij de lopende aanvragen. De toezichthouder zou vanwege politieke druk opeens volledig zijn bijgedraaid, waardoor de kans op goedkeuring door analisten was verhoogd van 25% tot maar liefst 75%.

Spanning neemt toe in cryptoland

Alle potentiële ETF-uitgevers hebben inmiddels aangepaste 19b-4 aanvragen ingediend, en dus is het nu wachten op gehoor vanuit de financiële waakhond. Ondanks het hernieuwde optimisme is het allesbehalve een zekerheid dat we vandaag goed nieuws te horen krijgen.

Een waarschijnlijk scenario is bovendien dat verschillende 19b-4 aanvragen goedgekeurd worden, maar dat een lancering nog een tijdje op zich laat wachten. De SEC zal namelijk ook de S-1 aanvragen goed moeten keuren, en volgens Fox Business verslaggever Eleanor Terrett is er hier nog ‘’veel werk aan de winkel’’, waardoor de lancering mogelijk nog weken tot maanden kan duren.

Al met al belooft het een spannende dag te gaan worden voor ethereum en de onderliggende ethereum koers.


Post Views: 82

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment