koers worstelt met cruciale weerstand

Louise de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft nog altijd moeite om zijn opwaartse trend te hervatten. De koers verliest momentum en lukt niet om omhoog uit te breken. Ook de meeste altcoins kleuren vandaag rood.

Vandaag kan het spannend worden op de cryptomarkt met de publicatie van nieuwe inflatiecijfers uit de Verenigde Staten.

Hoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaar

Hoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaarHoeveelheid bitcoin op cryptobeurzen bereikt laagste punt in 10 jaar

Bitcoin vast tussen $61.000 en $62.000

Bitcoin werd dinsdagnacht wederom afgewezen op de $63.000. Vervolgens dook de koers naar $61.500 en maakte daar een stuiter. Echter was toen de $62.000 ook al omgeslagen in te veel weerstand.

Bitcoin werd later op de dag behoorlijk volatiel, maar ondanks herhaaldelijke pogingen lukte het de koers telkens niet om $62.000 te breken. Uiteindelijk viel de koers terug naar de $61.000.

Gedurende nacht kon bitcoin gestaag klimmen en klopt momenteel weer bij de $62.000 aan. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $61.941 op Bybit powered by SATOS en €57.205 op Bitvavo.

bitcoin koers 1505bitcoin koers 1505

PPI & CPI laten markten schommelen

Gisteren begon bitcoin te schommelen door zowel positief nieuws en negatief nieuws uit de VS. De Amerikaanse staat Wisconsin blijkt maar liefst $164 miljoen geïnvesteerd te hebben in de nieuwe bitcoin-ETF’s.

Gisteren werd ook de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) gepubliceerd. Ondanks dat deze op de verwachte 2,2% binnenkwam, is het alsnog een teken dat de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, vooralsnog niet de rentetarieven kan verlagen. Voor veel financiële markten is dat geen goed nieuws.

Vandaag volgt de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en deze cijfers hebben doorgaans een heftig effect op de koersen. Deze inflatiecijfers worden om 14:30 Nederlandse tijd gepubliceerd.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Wat zeggen analisten over bitcoin vandaag?

Analist Ali Martinez meldt dat de activiteit op bitcoin echter blijft afnemen. Vooral whales, de enorme beleggers, tonen weinig activiteit, aangezien het aantal grote transacties afneemt. Het is een teken van het terughoudende sentiment op de markt.

Desondanks denkt analist DecodeJar dat bitcoin binnenkort uit kan breken, en mogelijk zelfs helemaal naar de $108.000. De koers mag dan echter niet eerst onder de $56.500 duiken, want dan invalideert deze voorspelling.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Altcoins verdeeld, memecoins in trek

De altcoinmarkt ziet er vandaag verdeeld uit. Aan de rode kant van de top 100 hebben we vandaag munten als celestia (TIA), worldcoin (WLD), render (RNDR) en ethena (ENA) die allemaal tussen de 6% en 7% in de min staan.

Daarentegen blijven meerdere memecoins in trek en dat heeft hoogstwaarschijnlijk met de hype omtrent GameStop (GME) aandelen te maken. Floki (FLOKI) staat 6% in de plus en pepe (PEPE) zelfs bijna 12% in de plus. Pepe staat momenteel op een nieuwe all-time high van $0,00001142.

Nederlandse broker geeft Nederlanders tijdelijk 1.5 miljoen PEPE gratis

Ben jij van plan om stappen in crypto-land te zetten? Kan je niet genoeg krijgen van memecoins zoals Shiba Inu, Dogecoin, PEPE en BONK? Goed nieuws! Anycoin Direct geeft al onze lezers vandaag 1.5 miljoen PEPE gratis.

Registreer je vandaag nog bij Anycoin Direct via de link hieronder en ontvang 1,5 miljoen PEPE helemaal gratis.

Pak 1,5M PEPE gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment