Koers van cryptomunt BNB kan stijgen door succesvolle update

Louise de Graaf


Vandaag de dag kampen steeds meer netwerken met opstoppingen – er zijn te veel transacties om ze allemaal snel te kunnen verwerken. Een goed voorbeeld daarvan is Ethereum (ETH). Concurrent BNB Chain (BNB) is op Ethereum gebaseerd en kampt met vergelijkbare problemen. Net als Ethereum kiest BNB Chain voor periodieke upgrades om dit te verhelpen. De nieuwste heeft zijn taak volbracht, want de transactiekosten zijn enorm gedaald.

Cryptohouders opgelet: $150 miljoen aan tokens komt deze week vrij

Cryptohouders opgelet: $150 miljoen aan tokens komt deze week vrijCryptohouders opgelet: $150 miljoen aan tokens komt deze week vrij

Upgrade van cryptonetwerk BNB chain succesvol

In een blogartikel schrijven de ontwikkelaars van de blockchain dat de BEP 336-upgrade met codenaam Haber met succes is doorgevoerd. Het betreft een hard fork die met name de transactiekosten flink moet verminderen.

BNB vond inspiratie bij Ethereum. Laatstgenoemde voerde eerder de zogeheten Dencun-upgrade uit. Daarmee voegden ze twee nieuwe technieken, genaamd ‘danksharding’ en ‘proto-danksharding’ toe aan het Ethereum-netwerk.

Door de upgrade wordt de Ethereum-blockchain onderverdeeld in kleinere delen genaamd ‘blobs’, die transacties efficiënter kunnen verwerken. Dit was een succes, want sinds de Dencun-hard fork zijn de transactiekosten op Ethereum fors gedaald.

Nu BNB’s upgrade met succes is doorgevoerd, claimen de ontwikkelaars achter het BNB netwerk eenzelfde succes. De transactiekosten zullen volgens hen vanaf nu 90% lager zijn. Op het testnet daalden ze namelijk van 0,000826 Amerikaanse dollar tot 0,000075 dollar per transactie. Dat tonen de ontwikkelaars op sociale mediaplatform X aan met twee testtransacties.

Ook moet het netwerk nu efficiënter zijn dankzij efficiëntere opslag van informatie. In welke mate dit voor verbeteringen heeft gezorgd, is helaas niet duidelijk.

BNB koers vooral zijwaarts

De BNB koers heeft nog niet duidelijk gereageerd op het nieuws, en gaat sinds afgelopen vrijdag voornamelijk zijwaarts. De op drie na grootste cryptocurrrency zit al sinds maart in een strakke zijwaartse beweging.

BNB Chain is opgezet door de oprichters van Binance. Eerder deze week ging het nieuws dat Binance-oprichter Changpeng Zhao (ook wel bekend als ‘CZ’) maar liefst 64% van de BNB in omloop bezit. Als je de rest van de Binance-oprichters meerekent, dan ligt dit percentage op 70%. Inmiddels is CZ afgetreden als CEO van Binance.


Post Views: 38

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment